Mijn week in boeken en beelden zomer ’22, deel 7

Ik ben nog helemaal niet klaar met de zomervakantie én zolang ik het gevoel nog kan vasthouden, blog ik er nog even over, want de zomer deed echt deugd. Onze 7e week spendeerden we wederom in Finland waar de rendieren ons tegemoet kwamen, de zonsondergangen prachtig kleurden en de rust zich diep in onszelf nestelde. Prachtig Finland.

rendieren op de oprit

Er hingen op onze laatste camping overal hangmatten en hoewel ik best veel schrik had omdat het een maandje eerder (door de operatie) nog te veel pijn deed, kroop ik er toch terug in én bleef ik er deze keer wel in liggen… een maandje later lukte het dus ineens wel, puur genieten dat moment.

Koffie altijd koffie, hoewel ik de enige ben die het drinkt 😉
Vuurputten naast het water
Heerlijk wandelen

De tweede week spraken we ook een dagje af met de beste vriendin van Mies (en haar ouders & zusje) omdat die toevallig in de buurt waren (alleja, ’toeval’ is dat natuurlijk niet als er Fins bloed door de aderen stroomt ;)) ,en ik kan me echt niet van het idee ontdoen dat ze daar samen prachtige herrineringen voor het leven hebben gemaakt ❤️

Finland dat is in én op het water dobberen.
De tent by night

Onze roadtrip zat er op het einde van de week erop en we sloten onze trip af met een citytripje in Helsinki. Hoewel het een leuke stad was, waren we allemaal blij toen we hem achter ons konden laten, want al dat beton deed ineens veel pijn aan de ogen.

We sloten helemaal af met een lange boottocht terug richting Duitsland. In het begin van de reis wisten we niet goed wat daarvan te verwachten maar toen we terug reisden, besloten we er eens zo hard ervan te genieten!

Met een drankje en een boekje op het dek

Ik las de volgende boeken uit:

 • Aan het einde van de wereld (Kristin Hannah) vertelt het verhaal van de dertienjarige Leni die samen met haar moeder en vader naar het verre Alaska trekt, een plek waarvan het gezin hoopt dat de vader er als oorlogsveteraan eindelijk wat tot rust zal komen. Het is een prachtig en bij momenten ruw verhaal waardoor ik er nu van droom om ooit naar Alaska te reizen! Een absolute aanrader.
 • Parijs in september (Leila Meacham) vertelt het verhaal van vijf jonge Amerikaanse spionnen die tijdens de tweede wereldoorlog een kat-en-muisspel spelen met de nazi’s in Parijs. Een geweldig en wervelend verhaal dat ontzettend goed in mekaar steekt. Opnieuw een echte aanrader.

6 reacties

 1. Mooi verslagje! Vind je Finland een aanrader? Wij waren al een paar keer in Noorwegen en Zweden en al die natuur is prachtig, maar soms misten wij wel een brokje cultuur. Hadden jullie zelf een tent bij? En vind je in het buitenland makkelijk gas voor je vuurtje? Het lijkt mij een superhandig ding wel, laag bij de grond. Veel vragen, I know 🙂

  1. Veel vragen is leuk, kan ik ook ineens veel antwoorden 😉
   -We vinden Finland een aanrader én het is er zelfs (naar ons gevoel) mooier, rustiger en desolater dan Zweden (de natuurpracht van Noorwegen is natuurlijk buiten categorie), maar de cultuur is wel iets anders daar in de Noordelijkere contreien, dat is anders dan in het Zuiden he, waar achter elke gevel of onder elke tegel wel iets schuil gaat.
   -Ja, we hadden onze eigen tent bij en hebben dus heel bewust de boot ipv het vliegtuig genomen zodat we onze eigen wagen en tent hadden.
   -Ah die gasbuskes, ja dat is altijd een beetje miserie, dit rood toestelletje hebben we ooit gekocht in Wales omdat we gewoon de gasbusjes voor hetgeen we hadden nergens konden vindenn. Nu is de regel: we kopen altijd gasbusjes van zodra we er zien (ook al hebben we er nog wel) want als we ernaar op zoek moeten, vinden we ze gegarandeerd niet. En meestal zet ik het vuurtje op een tafel zodat het hoger staat als ik echt kook, maar aangezien ik ’s morgens koffie drink met een boekje, staat het meestal naast me op de grond 😉

 2. Wat een prachtige foto’s en verslag alweer, bedankt! Ik las de Engelse versie van ‘Aan het einde van de wereld’ een half jaar geleden, en vond het met z’n momenten best wel heftig. Abolute aanrader, inderdaad, maar ook eentje die blijft hangen, en waar je af en toe zo nog eens over moet nadenken achteraf. En ja, Alaska in de zomer staat ook op mijn verlangijstje. 🙂

  1. Oh dankjewel! Ja, het is echt een heftig boek bij momenten, ik heb er ook nog vaak aan terug gedacht. Leuk dat jij Alaska ook op je zomerlijst hebt staan én de man hier ondertussen ook, die had eerst zoiets van ‘Alaska, serieus? wat is er daar te zien?’ dus ik tegen hem ‘Google er gewoon maar eens naar’ en sindsdien is hij ook helemaal om én dat allemaal door een boek. Geweldig wel.

Altijd fijn om iets te horen!