Kinderfeestjes: thema K3

Ik was – net als zoveel andere ouders voor ze kinderen krijgen – niet echt grote fan van Studio 100: bij ons zou enkel geluisterd worden naar ‘échte’ kinderliedjes, nooit merchandising in huis komen en al zeker niet op elk moment van de dag naar een flauw afkooksel van het ‘veel betere’ Tic Tac gekeken worden. #dienostalgietoch Haha, absoluut niet gelukt en ik ben daar trouwens ook heel blij om. Geweldig is dat toch, dat voortschrijdend inzicht, want ondertussen genieten onze kinderen even hard van een voorstelling in het figurentheater De Maan als van een show van K3.
Dat Mies een K3-feestje wou stond in de sterren geschreven, de laatste jaren werd carnaval steevast in een K3-outfit gevierd en ook zo goed als elk nieuw liedje kan hier binnen afzienbare tijd meegebruld worden, de nieuwe lichting spreekt duidelijk aan bij al het kleine grut dat de kleuterklassen en hoger bevolkt.
Absoluut geen probleem voor mij, tussen al dat uniseks en jongensgeweld kan ik dat tikkeltje meer meisje weleens smaken, ideaal om mijn eigen vrouwelijke kant eens aan te spreken, die kant die niet steevast gehuld wordt in jeans en sneakers 🙂

DSCF7454

Voor de uitnodiging vertrok ik van een typisch K3-logo en deed iets met de verplichte regenboog. Vanaf toen lag het kleurenpalet geel, roos en blauw helemaal vast en hadden we niet meer nodig om het feestje in een K3-sfeer onder te dompelen.

DSCF7338

Toen ik peinsde over K3, dacht ik aan hun outfits en vond ik dat we wel iets met kleding konden doen. We haalden daarop een stapel witte shirts uit de Zeeman en waren verrukt te ontdekken dat er in de Banier textielverf in spray-vorm te koop stond want kleuters en een verfborstel is nog iets helemaal anders dan kleuters en een spuitbus(je). We knipten (ja een cameo staat hier zeer hoog op het verlanglijstje maar is nog niet van dat lijstje geraakt) ons – voor het feestje begon – suf aan kartonnen sterren in verschillende groottes (zeer blij met ouders die op zo’n moment wat vroeger zijn en spontaan aanbieden om even te helpen!). Die sterren mochten de kinderen – naar believen – op hun shirt leggen om ze daarna te bespuiten. Sommigen bleven bij één kleur, anderen deden ze alle drie waardoor de kleuren mooi mengden en nog andere (lees: Tuur & Jan) deden niet aan sterren en maakten gewoon zelf hun eigen ontwerp. De kinderen waren allemaal verrukt met het resultaat en een heel deel trok hun shirt de dag nadien voor school gewoon lekker aan, op zo een moment weet je gewoon dat het een geslaagd knutselproject was!

DSCF7350

DSCF7355

DSCF7380

DSCF7359

DSCF7402

De verf was makkelijk afwasbaar van handjes en andere lichaamsonderdelen 😊 én droogde op het shirt eigenlijk redelijk snel op. Wij gingen er veiligheidshalve ook nog eens over met een haardroger om echt te fixeren. De verpakking vertelde ons dat wassen erna mag op 40°C én de eerste keer strijken best binnenstebuiten gebeurt.

DSCF7329   DSCF7437

Voor de rest van het feestje deden we wat we altijd doen: een groepsfoto nemen en afdrukken die ze samen met hun T-shirt en snoepjes (natuurlijk in de juiste kleuren:)) meekregen naar huis, kleurplaten van K3 inkleuren, spelen, dansen en zingen, lekker eten (balletjes in tomatensaus & versierde cakejes) en zo helemaal op het einde deed ons Mies haar hartje alleen nog maar van  boem, biboebie boem, biboebie boebie boem, biboebie boem, biboebie boebie boem, biboebie boem… 💕

DSCF7479

Altijd fijn om iets te horen!