Een beetje grafisch prullen

IMG_6802

Er staan nog wel wat concepten in mijn berichten en aangezien we hier in ons Paula een beetje aan het wachten zijn op al het werkvolk dat moet passeren, werk ik er nog eens eentje af. Vorige week maakte ik de uitnodigingen van de toekomstige feestjes van Mies en Bob, de ene wil een K3 feestje, de andere een olifantenfeest en ik hoop dat het redelijk duidelijk is wie welk idee had 🙂
Ik maak de uitnodigingen voor de kindjesfeesten graag zelf en meestal foefel ik gewoon maar wat in Illustrator, goed wetende dat ik er waarschijnlijk amper 10% deftig van gebruik, wat me soms wel frustreert, anderzijds besef ik ook goed genoeg dat ik gewoon te weinig geduld heb om tot op de pixel nauwkeurig iets te maken.
Hoewel ik absoluut geen graficus ben, ook al maak ik graag wel eens wat dingen, heb ik door de jaren heen wel wat hulpmiddelen ontdekt die ik graag deel want ik veronderstel dat er wel meer mensen zijn die eens graag prullen:

  • Ik gebruik altijd illustrator omdat we nu eenmaal de creatieve suite thuis hebben, een zelfstandig IT’er met grote voorliefde voor webdesign is daar de reden van. Maar er zijn veel alternatieven, ook gratis, zoals één van de meest bekende Inkscape is vermoed ik, maar er zijn er online nog meer te vinden zoals Vectr of YouDraw.
  • Iedereen kent wel Wordle waar je wordcloud’s mee kan maken, maar voor onzen Bob zijn kaartje wou ik zijn naam in een wordcloud-olifant krijgen, je kan dat natuurlijk zelf proberen maken met veel geduld, of je toevlucht zoeken tot online tools als Wordart of Tagxedo (voor die laatste gebruik je best mozilla of IE want Chrome ondersteunt de Silverlight-app niet meer)
  • Een leuk lettertype kan al veel doen,  meestal ga ik daarom op zoek in de archieven van DaFont en Fontspace, maar soms wil ik echt een bepaald lettertype uit een bekend logo gebruiken maar heb ik geen flauw benul welk lettertype er werd gebruikt, daarvoor gebruik ik dan iets als  WhatTheFont, waar je een logo kan uploaden en terugkrijgt met welk lettertype je aan de slag kan.
  • Ik ga ook altijd op zoek naar kleuren, en vertrek meestal van een palet om zo een beetje een sfeer te creëren. Voor zo een palet ga ik op zoek in ColourLovers of baseer ik me op een prent of foto die je via  de labs van tineye kan omzetten naar een kleurenpalet. Voor Mies haar kaartje wou ik het echte K3-gevoel hebben dus pakte ik een typisch K3 logo en kreeg zo het blauw/roos kleurenpalet van haar kaartje. Maar het kan ook zijn dat je al één bepaalde kleur hebt waarmee je aan de slag wil gaan en dan kan je daar matchende kleuren aan toevoegen via Coolors
  • Ik ga nooit zomaar eender welke afbeelding voor mezelf gebruiken, maar soms heb je gewoon wel afbeeldingen nodig en doorzoek ik daarom rechtenvrije afbeeldingen op Pixabay, Vecteezy of Freepik.

Moest je zelf nog tips hebben, deel gerust! Ik kan er alleen maar wat van leren!

 

3 reacties

Altijd fijn om iets te horen!