Laneuville-au-Bois: rustig wandelen in het grote woud van Saint-Hubert (12 km)

Gisteren scheen de zon en wou ik absoluut nog eens een langere wandeling doen die echt nieuw was, want op de duur heb je eigenlijk dezelfde paadjes wel een beetje teveel gezien, je kent het wel 😉

Ik kwam uit op een wandeling van een kleine 13 km door het woud van Saint-Hubert. De wandeling is een typische gezinswandeling en zo had ik ze ook gevonden wat betekent dat ze niet moeilijk is, dat er ook niet te zwaar wordt gestegen en gedaald en dat je hoofdzakelijk in het woud zit én dus amper auto’s tegenkomt. Het was een wandeling zoals ik ze graag heb, leuke paadjes, mooie zichten, de kinderen op kop, wij erachter met de lente in de lucht en de zon in ons gezicht. Heerlijk is dat, zeker als we er dan op voorhand aan denken om cake en warme choco mee te pakken.

De wandeling is ér eentje van de velen die je kan ondernemen in het woud van Saint-Hubert én wordt aangeduid met een geel kruis. Ze start in het dorpje Laneuville-au-Bois waar je kan de auto parkeren aan de kerk of op de parkeerplaats aan de kruising tussen Rue de Freyr en Rue de Sabotiers. Het begin van de wandeling ligt in Rue de Sabotiers, dus als je die inwandelt, word je vanzelf geleid door gele kruisjes!

Meer info vind je hier op de website!

4 reacties

  1. Vind het jammer dat de wandeling veelal over geasfalteerde of brede wegen gaat door het woud ipv kleine bospaadjes die de wandeling aangenamer hadden gemaakt en er ook enkele steile stukken zaten die niet echt vermeld waren

    1. Het is ondertussen al wel effe geleden dat we die deden, maar ik herriner me wel dat ik die toch echt fijn vond maarja meer bos is altijd wel beter, dat is zeker waar!

Altijd fijn om iets te horen!