Dit weekend hadden we onze jaarlijkse peters & meters brunch, op voorhand lijkt dat altijd een wel heel groot gedoe maar achteraf word ik altijd blij van zoveel warmte in huis. We zijn ondertussen – als iedereen komt – met een 40-tal mensen waarbij stilaan de balans doorweegt aan de kinderkant die zich dan ook rot amuseren nadat iedereen elkaar natuurlijk eerst weer even besnuffeld heeft, zo gaat dat. Ik voorzie dus altijd genoeg eten en elk jaar probeer ik weleens wat nieuwe dingen uit, ideaal om te delen!
Hartig
- Pompoensoep
- Een hartige croissantbrood met ham en kaas.
- Eitjes met spek en veel kruiden
- Salade met kip, parmezaan, sla en tomaat (een typische Ceaser dus)
- Een salade met vijgen, witloof, walnoten, jonge sla en gedroogde ham
- Een salade met gerookte zalm, avocado, mango, rucola en sesam
- Eiersla met bieslook
- Tonijsla met rode ui en kappertjes
- Gehaktballetjes
- Een schotel charcuterie en een grotere schotel met kazen.
- Zoals altijd te veel brood van de bakker waar we nog lang geniet van hebben.
Zoet
- Fruitsla
- Kaastaart volgens dit recept (tip: als je een citroen in huis hebt doe dan wat citroensap en -zeste door de vulling, dan krijgt ie altijd nét iets meer pit)
- Suikervrije wafels met banaan, yoghurt en havermout. Ik baseerde me op dit recept, gebruikte wel gewoon volle yoghurt én geen amandelmelk maar gooide er een extra ei én een scheut yoghurt in tot het mengsel mij genoeg op wafelbeslag deed na een rondje blenderen. Een heerlijk simpel recept dat ik teveel promootte onder de noemen ‘zonder suiker’ waardoor de helft van de tafel wel erg sceptisch was 😉
- Croissantbrood met chocolade
- Brownies
- Donuts mét hartjes
- De simpele maar goed gesmaakte appelcake
Er werden weer – zoals elk jaar – foto’s getrokken van meters en peters met hun mete- en petekindjes én ik had deze keer ook een wall of fame van het voorbije jaar gemaakt, altijd leuk om te zien hoe snel kinderen op een jaar tijd veranderen!
WOW!!! Super tof gedaan. Hoeveel uren sta je in de keuken op voorhand?? 🙂
Oh merci! Een uur of vier de dag op voorhand en dan de dag zelf nog een dik uur om alles af te werken of dingen te doen die echt vlak ervoor moeten gebeuren. Ondertussen ben ik redelijk geroutineerd én maak ik alles zoveel mogelijk de dag voordien, bespaart heel wat stress 😉
Gij zijt echt zot … maar op een hele toffe manier. Xxx
Haha, allé dan 😉 X
haha, daar sluit ik mij bij aan: zot op een supertoffe manier !
Merci 😉
Ziet er supergezellig en superlekker uit! Chapeau hoe je dat allemaal voor elkaar krijgt!!
Dankjewel! (en ik moet echt wel zeggen dat het stilaan routine begint te worden, want 10 jaar geleden bleef ik er meestal niet rustig genoeg onder om foto’s te trekken ;))