(mini) Roadtrip Groothertogdom Luxemburg

We gingen dus trippen in Luxemburg city, maar toen ik een beetje rond klikte bleek er zoveel meer te zien te zijn in dat kleine landje, dus maakten we er een mini roadtrip van waar iedereen enorm van genoot. Het doet me weer maar eens beseffen dat we een paar honderd kilometer in eender welke windrichting heel vaak resulteert in een compleet andere wereld.

We starten onze trip in Clervaux, een klein stadje aan de oevers van de Clerve waar de Abdij hoog boven de vallei troont en het karakteristieke witte kasteel (dat een permanente UNESCO-fototentoonstelling herbergt ),

Via een leuk bospad geraak je tot aan de abdij!
Zicht vanaf de abdij op het kasteel

Hierna trokken we door naar Vianden waar we het kasteel bezochten en in één van de leukste plekjes ooit belanden voor koffie en taart (Ancien Cinéma Café Club). In Vianden kan je ook een kabelbaan naar boven nemen (niemand van onze hoogten vrezende kinders vond het erg dat die tijdens de herfst/winter gesloten is ;))

Het kasteel is echt de moeite waard! Let wel, iedereen (vanaf 6 jaar) moet ene mondmasker dragen bij bezoek!
Fantastische plek (galerij/cinema/cafe/resto/…) waar Tom & Jerry opstond, wij op het podium zaten in één van de vintage zetels en verrukt onze ogen uitkeken! (en ondertussen ook genoten van een stukje appeltaart met koffie!) Aanrader deze!

Hierna deden we onze citytrip in Luxemburg stad én sloten we onze mini roadtrip af in het Mullerthal.

In de straatjes van de oude stadskern
Mooie Mullerthal (wij zijn in elk geval klaar voor de trail!)

Echt, moest het Groothertogdom Luxemburg nog niet op je todo-lijstje staan, zet het er dan zeker maar op, want het is echt de moeite waard!

2 reacties

  1. Vianden is inderdaad mooi. In Clervaux nog nooit geweest, dat zet ik op de to-do-lijst. Esch-sur-Sûre is ook wel supermooi om eens te doen (wel klein).
    Met al deze verslagjes ga ik een weekendje Luxemburg toch eens op de kalender zetten volgend jaar.

Altijd fijn om iets te horen!