Eindhoven met twee

Zoals elke keer als de kinderen op weekend zijn met hun geweldige KSA, trekken wij er ook op uit. De man wou absoluut nog eens terug naar Eindhoven en ik vond alles wel goed zolang we maar wat ‘cultuur’ konden doen. Ik vind het vaak jammer dat we niet meer naar musea gaan doorheen het jaar, maar je kan nu eenmaal niet alles doen (het volproppen van weekends heeft ook echt z’n beste tijd gehad ;)) dus vind ik het eens zo leuk om het op een weekendje onder ons twee wel in te plannen.

Ik hou best veel van Nederlandse steden en vooral de mentaliteit, altijd no nonsens en gewoon eerlijk en rechtuit, soms is dat effe schrikken, maar veel vaker is het gewoon ontzettend aangenaam.

Het huisje vanop de kaart aan het ‘Van Abbemuseum’

Eindhoven dus, een heerlijke stad met een fijne vibe en plekken die smeken om ontdekt te worden. Aangezien we maar één lange dag hebben proppen we die vol met wandelen, shoppen, wat cultuur en lekker eten (vooral dat laatste is belangrijk ;))

Musea van hedendaagse kunst houden toch altijd een beetje een spiegel voor
Hoe ruikt ‘Het bad van de vagebonden’ van Jean Brusselmans?
Nog eens een spiegel voor ons twee

We vonden het ‘Van Abbemuseum zo te midden in Eindhoven, echt een geweldige plek. Het is een museum voor hedendaagse kunst waar nu een zintuigelijke tentoonstelling is. Je kan maw naast kijken naar kunst, hier ook kunst ruiken, horen en voelen. We vonden het allemaal jammer dat de kinderen er niet bij waren, want zij hadden dit fantastisch gevonden.

Net zoals enkele jaren geleden, kwamen we opnieuw hier ontbijten, blijft fijne plek!

Toen we ’s morgens aan het ontbijt zaten bij Meneer De Boer (een geweldige plek, ga er heen!), zagen we ineens de gratis kleine stadsgidsjes van Time To Momo die tijdens de maand oktober in Eindhoven werden gelanceerd. We moesten dus niet meer naar de toeristische dienst, maar namen er zo eentje mee en deden een wandeling van 7 km door Eindhoven, ideaal om de stad te verkennen! Leuke plek voor koffie Stadsbranderij Eindhoven of iets meer Down town Gourmet Market.

Vanzelf kwamen we uit bij Strijp-S (het voormalige industrieterrein van Philips) wat we nog altijd één van de leukste plekken vinden van Eindhoven, vol met leuke hippe plaatsen/winkels/horeca/musea… Ik schreef er vorige keer ook een vurig betoog over, dus als je in de buurt bent: zeker niet overslaan! Het is gewoon leuk om er rond te wandelen (en voor de kinderen heb je er De ontdekfabriek en het skatepark Aria 51)

Enkele leuke plekken om langs te wandelen, te snuisteren of even neer te ploffen: Tea Stories, Pastry Club, Coffee Lab voor heerlijke koffie, Urban Shopper en natuurlijk de Intelligentia Taste Rooms voor de zwarte hoorntjes! Wat een eyecatcher!

Ik content met de tijd samen en de man die zich verplicht voelt om toch eens wat foto’s te nemen 😉
Afchecken wat we allemaal nog ‘moesten’ doen 😉

We gingen in Strijp-S ppl nog langs Natlab wat een allegaartje is van cultureel en culinair genieten, met een filmhuis waar we de Deense Oscarwinnaar Druk zagen, heerlijke film in een kleine gezellige zaal. Moest je hem nog niet gezien hebben: aanrader!

Het prachtige gebouw van Natlab

Slapen deden we in het erg fijne Mariënhage hotel, gebouwd in het voormalige Mariënhage-klooster. Slapen in een kerk/klooster spreekt altijd al wel wat tot de verbeelding (zeker toen er in Mechelen Martin’s Patershof werd geopend, maar slapen in de eigen stad vinden we zo een beetje zonde ;)) dus bleek dit hotel de ideale uitvalsbasis in Eindhoven!

8 reacties

 1. Dat zag er leuk uit. Moet ik misschien ook eens noteren, voor als we nog eens een paar daagjes met ons tweetjes weg kunnen. Waren jullie er één volledige dag, of meerdere?

  1. We zijn vrijdagavond laat toegekomen (eerst kinderen op locatie met KSA afdroppen én belachelijk lang in file gestaan 😨) én zijn zondagochtend alweer vertrokken omdat we hen op de middag opnieuw bij de KSA moeten ophalen, dus wel meerdere dagen, maar echt maar één lange dag om alles in te doen! We merken wel dat als we maar met ons tweetjes zijn het allemaal zo makkelijk gaat dat het wel lijkt of we heel wat langer weg zijn!

 2. Amaai, zo veel tips!
  Dank u, daar kunnen wij een midweek mee vullen 😁
  Je ziet eruit alsof je echt aan het genieten was op die foto met dat boekje in je handen. Schoon!

  1. Graag gedaan, ja het lijkt echt alsof we altijd veel langer weg zijn ofzo, als we met 2 op stap zijn, hebben we precies veel meer tijd 😉 (we willen het ook nooit echt helemaal volplannen maar meestal hebben we in namiddag al zo goed als alles gedaan dat we een beetje verweesd nog maar wat extra dingen doen 😂)

 3. Heerlijk! En meteen een kant en klaar receptje voor een citytrip 🙂 het eerste weekend waarbij de 2 kinderen mee gingen is achter de rug. We tellen al af naar het volgende in het voorjaar 😉

  1. Oh ja, dat is echt zo een groot voordeel bij onze KSA dat die echt ‘samen uit, samen thuis’ doen! We moeten nu niet minstens 4 keer per jaar een ander kind ergens afzetten en hebben dus ook sowieso 2 weekends onder ons tweetjes!

Altijd fijn om iets te horen!