Romantisch getaway in Rotterdam

We gingen in het begin van de herfstvakantie naar Rotterdam, de wederhelft en ik, zo onder ons twee omdat we ineens een weekend kinderloos waren doordat de kinders allemaal op een deugddoend KSA-weekend zaten. Zulke weekends moet je gewoon benutten, maar de tijd ontbrak om het goed voor te bereiden, dus beslisten we pas daags voordien waar we naartoe gingen en smeten bij het klaarmaken van de weekendtassen van de kinderen ook wat kleren in een reiskoffer voor ons. Na het afzetten van de kinders, trokken we dan naar het treinstation én namen we een retourtje Rotterdam om onszelf dan maar gewoon per direct in weekendmodus te zetten.

Als ik de foto’s bekijk, dan besef ik weer hoe geweldig plezant het was daar, hoe hard we ervan genoten om nog zo eens met z’n tweetjes alleen te zijn . Het is ook zot hoeveel er in tussentijd is gebeurd en hoe snel de dagen daarna voorbij zijn gevlogen.

DSCF4080

DSCF4099

DSCF4122

DSCF4159

DSCF4221

DSCF4309

DSCF4310

DSCF4326

DSCF4331

DSCF4343

DSCF4360

DSCF4370

DSCF4385

DSCF4391

DSCF4417

DSCF4433

DSCF4453

DSCF4492

Dat Rotterdam ons ook als stad helemaal kon bekoren was meer dan een fijne surplus, we aten en dronken er onszelf een indigestie maar fietsten die extra kilo’s er af met een grote fietstocht, trokken belachelijk veel foto’s, verwonderden ons over de architecturale hoogstandjes én – eerlijk waar – werden elke keer opnieuw verrast door de vriendelijkheid van iedere Rotterdammer die we tegenkwamen. Rotterdam staat ondertussen hoog op het lijstje van de kinderen die het een beetje sneu vonden dat ze er niet bij waren want wat wij deden, hadden zij ook best graag gedaan:

  • Als ik kan wandelen, wandel ik, maar sinds Valencia ben ik toch wel overtuigd van het gemak van een fiets om een nieuwe stad te ontdekken. Aangezien we vrijdagavond laat toekwamen en zondagmiddag al terug de kinderen gingen ophalen, was een fiets op zaterdag ideaal om de stad te verkennen. Tot onze grote verbazing gaat met z’n tweetjes een stad verkennen ongelofelijk snel, tel daar een fiets bij én je doet zot veel op één dag. We haalden voor één dag onze fietsen bij Centrum Bikes & Rent A Bike Rotterdam, maar namen ’s avonds laat en zondagochtend ook nog een mobike. Ongelofelijk handig is die formule. Je betaalt per rit en scant de QR-code op de fiets om hem te ontgrendelen. Via de app kan je op zoek gaan naar de dichtstbijzijnde fiets maar – en nu komt het helemaal – die hoeven helemaal niet gestationeerd te worden in speciale fietsrekken, je mag ze overal zetten, als het maar binnen een gereglementeerde fiets-parkeer-zone is.
  • Ja natuurlijk is de grote markthal geweldig (ook zeker met de leuke buitenmarkt en het grote rad) en waren de cocktails lekker, maar wij waren vooral fan van een andere markthal, nl de Fenix Food Factory, waar je een plank kan kopen en die kan opvullen aan de verschillende kraampjes met allemaal eerlijke producten. We gingen er lekker ontbijten en konden er eigenlijk gewoon een ganse dag blijven plakken.
  • We gingen daarnaast – bourgondiërs als we zijn – ook de echt culinaire tour op bij Gastrobar Hartig en FG Foodlabs, het experimentele labo van FG restaurant en gevestigd in een tunnel van een oud station. We reserveerden op voorhand een plekje, maar achteraf gezien ligt Rotterdam bezaaid met leuke restaurants en zouden we de volgende keer misschien gewoon onze neus volgen. We hebben bij beide wel echt heerlijk gegeten.
  • Als je in Rotterdam bent kan je niet rond de kubuswoningen heen én we betaalden dan ook de volle 2 euro om eens een kijkje binnen te nemen. Smaken en kleuren qua interieur verschillen, maar zo een kubuswoning is verrassend groot en goed ingedeeld!
  • Als we meer tijd hadden gehad, hadden we zeker in het museumpark ergens een tentoonstelling meegepikt, maar ach, je moet altijd iets overlaten voor de volgende keer, dus dat zullen we dan maar doen. Het was er wel fijn wandelen tussen het fietsen door.
  • Een van de mooiste plekjes vond ik Delftshaven, helemaal onverwacht – tussen de grote architecturale gebouwen – ligt een stukje oud historisch Rotterdam mét molen.
  • Overnachten deden we in Cityhub, een hostel met een futuristisch kantje. Je krijgt bij aankomst een armband om waarmee je alles kan bestellen en openen, zeer handig! Slapen zelf deden we in kleine hubs (max 2 personen) waarin net een grote matras, een spiegel, een kapstok en wat rekken past. De lichten verander je via je smartphone van kleur en douchen doe je in grote badkamers (weliswaar met zeep van Rituals). Daarnaast ligt Cityhub in de Witte de Withstraat, zowat het meest bruisende gedeelte van Rotterdam én was dat echt een ideale uitvalsbasis. Een aanrader voor zij die gewoon op zoek gaan naar een slaapplek zonder veel gedoe!

DSCF4519

DSCF4521

DSCF4516

Altijd fijn om iets te horen!