Uit het pakket #49 #50 #51 en wat goede voornemens

pexels-photo-288394

Alsof we allemaal nog niet genoeg eten zagen de afgelopen dagen, hierbij een klein overzicht van wat we aten de afgelopen 3 (!) weken. Laat het duidelijk zijn dat dat enerzijds minder is dan dat we werkelijk aten (maar zonder foto tast ik compleet in het donker, ondanks die grote ster dezer dagen) en dat anderzijds mijn strakke structuur van bestellen (nog steeds bij de boeren), koken & delen een beetje in de soep (ook onbestaande tegenwoordig) is gedraaid de afgelopen weken. Ik zou misschien beter moeten weten met het zicht op het komende semester maar toch tracht ik de boute uitspraak te doen dat het vanaf volgend jaar terug beter zal worden. Haha, we zullen wel zien, ik beloof in elk geval wel dat ik mijn best zal doen!

DSCF4895

  • Hét lievelingseten van de kinderen is mac&cheese, dat kunnen ze en willen ze gerust elke dag eten, deze versie kwam een beetje in de buurt en werd gelukkig wel gesmaakt: pasta met kaas, bloembool & spek. Dus gewoon roosjes koken, kaassaus maken en spek bakken terwijl de pasta opstaat. Alles mengen en voor het oog wat besprenkelen met peterselie. Dat staat toch gewoon ook schoon he.

DSCF4898

  • Als de man kookt is het negen keer van de tien iets met noedels of puree, zo ook deze keer: een wok met kip, veel paddenstoelen en wortelen (denk ik afgaande op de foto).

DSCF4913

  • Totaal niet in het seizoen qua smaak was deze frisse salade, maar ik had daar zoveel zin in, dat het maar moest passen met een mosterdsla, rode biet, gerookte zalm en forel, zure room en mierikswortel, krieltjes en een zachte avocadocreme.

DSCF4920

DSCF4943

  • Studerende kinders moet je verwennen dus onzen Tuur kreeg en vroeg schnitzels, maar ik maakte er wel een lekker slaatje bij van krieltjes, gesnipperde rauwe rode kool en gesnipperde venkel. Eentje om te onthouden wegens heel erg lekker!

DSCF4947

  • Noedels met alle groenten die nog in de koelkast lagen: pastinaak, wortels, ui, prei enz…

DSCF4955

  • Nog eentje waar alle kinderen dol op zijn én ik ooit leerde van mama Liesbeth op kot: pasta met spinazie, boursin en spek!

DSCF4959

Op naar een even smakelijk 2019! Fijne feesten iedereen!

6 reacties

  1. Zeg en gene foto van uw super lekkere kerstbuches? (ik moest wel effe checken hoe ge kerstbuche schreef , maar klinkt toch beter dan ne ‘stronk’ e 🙂 anyway, weer goed u best gedaan en het heeft heel goed gesmaakt!

Altijd fijn om iets te horen!