Week #10: op de valreep

Foto door Lukas

Het plan was natuurlijk om het weekmenu maandag of dinsdag al te posten, maar hey, op de valreep komt het er op donderdagavond toch nog van! De kinderen zijn momenteel bezig met hun Python-lesje (ja, nog steeds) en terwijl zij aan het prutsen zijn om een huisje te tekenen op hun scherm, neem ik effe de tijd om ons weekmenu te bloggen.

Hoewel de week er bijna opzit, heb ik nog wel wat werk voor de boeg, want morgen geef ik een workshop rond data oplsurpen in Python én ga ik oa webcambeelden downloaden & IG scrapen (altijd cool om te doen, maar, belangrijk, ik heb het natuurlijk ook over het ethische aspect), zaterdag is opencampusdag op Thomas More én volgende week staan er nog workshops op de planning, oa ook over AI en hoe het je leven als leraar/docent kan helpen. Het zijn boeiende en drukke tijden, maar het is ook leuk om bezig te zijn met de dingen die echt recht in mijn speelveld zitten. Soms vraag ik me af of ik niet meer zulke workhops zou moeten geven of een masterclass (hahaniet heus) zou moeten maken ofzo… maar ergens geloof ik ook echt dat leren programmeren én inzicht krijgen in de werking van zoiets als ChatGPT heel veel mensen het leven heel wat makkelijker kan maken.

Swat, ons weekmenu voor deze week:

VISPANNETJE MET GROENTJES & PUREE
Ik heb geen echt recept, maar ga gewoon alle vis opgebruiken die nog in restjes in de diepvries zit. Vermoedelijk maak ik er een soortgelijke ovenschotel mee.

GEROOSTERDE KIP MET APPELMOES, PATATJES & SLAATJE
Ik kocht geroosterde kip omdat er teveel appels niet opgeraakten én nu zijn ze dat ondertussen dus wel. Maar sowieso is kip & appelmoes altijd een voltreffer!

GNOCCHI MET COURGETTE & PESTO (*)
Een leuk en lekker veggie gerecht, receptje vind je hier!

FRITTATA MET FALAFELBALLETJES & BROCCOLI (*)
Nog een leuk gerechtje, maar wij gaan de feta vervangen door ricotta! Receptje vind je hier!

WOK ME SCAMPI, GROENTEN & RIJST
Ik blijf grote fan van de groentenmixen in de AH én zo ook van deze, heel lekker en zo ontzettend makkelijk om een lekker gerechtje mee in mekaar te boksen.

PASTA MET VENKEL EN ITALIAANSE WORST-
Pasta met venkel & italiaanse worst is eentje van mijn favorietjes:
Snijd de venkel fijn, stoof een uitje met look aan in een grote pan. Knijp de Italiaanse worst uit boven de pan én bak het gehakt rul. Voeg de venkel toe en stoof verder. Zet een ruime pan met water op het vuur en kook de pasta. Voeg een blik tomatenstukjes toe aan de venkel en laat alles sudderen (voeg eventueel nog wat water toe en wat tomatenconcentraat). Goed afkruiden met peper, zou & Italiaanse kruiden, pasta afgieten en alles door mekaar mengen. Afwerken met geraspte Parmezaan.

In de bento’s komen morgen pasta & mozzarella, niet in die van elk kind, want de dochter heeft weer een straffe madammen middag op haar school, wat een heerlijke school toch! Dit weekend gaan we trouwens op zoek naar een middelbare school voor de jongste & volgend weekend naar een universiteit voor de oudste. Hoe kan dat zelfs he?

Nog een smakelijke week & tot snel (én ook, hoe heerlijk toch dat het zonnetje er stilaan terug doorkomt?)

2 reacties

  1. Ik vraag me dat de laatste tijd ook vaak af… In plaats van in die onderwijs-systeem mallemolen te blijven draaien, zou het niet beter zijn om de dingen die ik graag en goed doe (en waarom ik uiteindelijk leerkracht geworden ben 25 jaar geleden) in een cursus of workshop of zo te steken en daar mijn dagen mee te vullen en geld te verdienen? Dromen, uitdagingen, …

    1. Ja, ik snap dat… tegenwoordig als je ziet wat mensen (durven) vragen voor die masterclasses, workshops enz… dan vraag ik me echt af waarom ik in godsnaam dat allemaal tussendoor, onbezoldigd erbij doe, gewoon omdat er een ‘Chinese vrijwilliger’ nodig is… terwijl ik in die dingen ook echt veel werk en tijd steek én ze niet zomaar van de kast haal. Ik had onlangs een gesprek met iemand over het bedrag dat soms tov lezingen staat (ging over een lezing van een uurtje voor een dikke 500 euro) én die zei ‘jamaar dat is toch normaal? ge steekt daar veel tijd in hoor, dat is zeker 3 uur voorbereiden’ én ik dacht echt ‘jaha dat weet ik, want ik geef al jaren les, maar zulke bedragen staan daar echt niet tegenover hoor… ‘ 😉 maar dan zie ik mijn studenten weer én denk ik ‘aaah wat zie ik hen graag’

Altijd fijn om iets te horen!