Week #11: de restjes

3 weken na mekaar een flink gevuld weekmenu, dat kan niet blijven duren, dus het is van restjes deze week aangevuld met pannenkoeken, friet en pizza én misschien nog wel met met een aardappeltaart die ik zag passeren op IG én me wel heel lekker leek. de boog kan niet altijd gespannen staan denk ik dan. Het wil echter niet zeggen dat ik niets te vertellen heb, want mannekes lief, wat is er weer veel gebeurd afgelopen week:

 • We zijn twee scholen gaan bezoeken met de jongste, dus ja we gaan echt voor elk kind voor een andere school, ge moogt ons echt helemaal knettergek vinden (ik vind dat zelf ook) maar een goede match met het kind in kwestie is zo belangrijk, dat merken we echt elke dag… het betekent zoveel voor het zelfvertrouwen én doet soms meer dan de ‘altijd druk heel druk’- pilletjes die hier ook genomen worden.
 • We gaan komend weekend voor het eerst universiteiten bezoeken, VUB en KUL, heel benieuwd wat de oudste zal kiezen. Ik ben niet zo discreet over mijn voorkeur trouwens 😉 maar we laten de zoon beslissen!
 • Er komt opnieuw schot in het huis! Na de gigantische dure offertjes, het doemdenken als in ‘gaan we nog wel verder met dit project?’ en omdenken ‘misschien moeten we gewoon iets bouwen voor ons twee’ gaan we dus eindelijk terug echt vooruit. Eindelijk. We gaan deze zomer hoegenaamd niet kunnen verhuizen, maar hebben tegen dan hopelijk wel een ruwbouw staan. Halleluja.
 • We reden helemaal naar Waregem om te gaan babbelen over onze keuken én ineens zagen we het licht. Ik ga echt blij zijn als alle puzzelstukjes in mekaar vallen.
 • In de paasvakantie gaan we roadtrippen in Griekenland, iets wat we hebben vastgelegd toen het huis nog steeds ‘processie van Echternach’ deed, nu denken we ‘fuck, kan niet slechter uitkomen’, maar ik kijk er toch echt superhard naar uit. Afgelopen weekend de hele route uitgestippeld én heel blij daarmee.
 • Mijn workshop over data opslurpen was superfijn én de infodag afgelopen zaterdag was een groot succes, van zulke dingen krijg ik echt energie, hoe vermoeiend ze ook zijn.
 • Ik zit ondertussen halfslachtig mee aan de vergadertafel van de vereniging voor leraren informatica en STEM en op 11 juni is er een congres waar ik ook een workshop zal geven. Spannend.
 • Er is te weinig tijd in een dag om ook de website van ons Paula in orde zetten om te kunnen verhuren, maar moest je willen huren in de paasvakantie, dat kan dus. Huis voor 9 personen! Stuur een mailtje indien interesse. https://www.projectpaula.be/
 • Het leukste plekje in Mechelen om je weekendochtend door te brengen is en blijft Bar Bib, lekkere koffie, zalige taartjes tussen de boeken, ons plekje voor als we een gestolen uur hebben!

Ik kan nog wel effe doorgaan, maar ik zie dat het kwart na negen is én ik nog een pakje uit de automaat moet halen én nog effe een toertje wil wandelen nu het gestopt is met regenen, kwestie van toch nog effe frisse neus te halen!

Lieve lezen, ik wens je alvast een fijne week toe!

4 reacties

 1. Jullie kinderen worden echt groot hè, amai. Universiteiten bezoeken begot!
  Onze vier kinderen zijn ook allemaal naar verschillende scholen geweest in het middelbaar. We hadden een zeer diverse hoop, en ik heb zowel ASO als technische als beroepsscholen gezien. Fantastisch vond ik dat. Het leert je kinderen ook omgaan met mensen buiten hun interessesfeer.

  1. Ja, ze worden groot… echt zot… daar waar de oudste in het begin van het jaar echt nog niet klaar was om te gaan verder studeren, gaat ie vermoedelijk volgend jaar gewoon zelfs op kot… hoe kan dat zelfs? En ja ook 4 verschillende scholen hier: streng katholiek college, een kunstschool, een technische school én (fingers crossed dat hij binnen geraakt) een atheneum 😉 ik vind het eigenlijk fantastisch om die diversiteit in huis te hebben én ook de scholen te kunnen vergelijken want nu heb ik echt recht van spreken vind ik :))

   1. Mijn zoon is in het lager naar een katholieke school geweest, dat was zó hard tegen mijn principes in maar voor het welzijn van je kind zet je die opzij hè. Buitengewoon onderwijs, en we zijn er wel wat tsjeven-streken tegengekomen 🙂 Maar algeheel gezien was het een zeer fijne school waar hij opengebloeid is. Hij koos daarna voor het beroeps (hij had/heeft het verstand voor technisch maar hij had er 0 zin in, en ik had 0 zin in een débâcle), weer een katholieke school maar dat werd daar minder “in de praktijk gebracht”. Het was een fan-tas-tische school waar ik heel mooie en waardevolle herinneringen aan heb. Je leert zoveel kennen als je kinderen hebt en wil openstaan daarvoor, massa’s wijsheid komen op je af 🙂

   2. Oh wat mooi die laatste zin, helemaal waar: “Je leert zoveel kennen als je kinderen hebt en wil openstaan daarvoor, massa’s wijsheid komen op je af “

Altijd fijn om iets te horen!