Week #12: hoera, de lente!

Hop een nieuwe week en hoera want daar is de lente én hoera omdat we zo terug wat dichter bij de paasvakantie zitten want oh… daar kijken we allen super hard naar uit… ik persoonlijk vooral naar de tijd samen met mekaar die toch net wat intenser voelt als we echt samen weg zijn. Voor deze week had ik weer een bestelling laten leveren door AH én toen ik net thuiskwam én alles in de gang zag staan, bedacht ik me dat ikzelf vooral héél veel zin had in Chinees want dat was weer al maanden geleden dus wat denk je dat we gedaan hebben toen ik het voorstelde aan de man? 😉 Gelukkig had ik hier al rekening mee gehouden in het weekmenu, 6 gerechten omdat we vaak toch iets doen als restjes, soep, een boke, frietjes én nu eindelijk nog eens Chinees #hoera

Afgelopen weekend was het opnieuw van infodagen én ter plekke gaan is toch echt wel echt een dingetje, want de middelbare school waar we gingen viel ons tegen, terwijl de universiteit waar we wat uren spendeerden viel ons dan weer 200% goed mee. Volgende week hebben we de laatste infodag én dan kan de puzzel zo stilaan gelegd worden. Hoe spannend is dat eigenlijk allemaal? Aan de middelbare scholen zijn we ondertussen gewend, maar dat hoger onderwijs doet toch wel vreemd én deed me heel erg nadenken over mijn eigen belevenissen toen ik als 18-jarige op zoek was (pas in september trouwens ;)). Het kwam echt binnen dat ik nu hetzelfde doe als mijn vader 25 jaar geleden met mij én hoe klein ik me toen voelde op al die campussen én hoe hij (mijn vader dus) zo duidelijk wist wat en hoe… én zo daar liep ik dan gisteren als bijna 44-jarige met mijn bijna 17-jarige zoon (een jaartje gesprongen he) op die grote campus tussen al die andere ouders en kinderen die precies ook allemaal weten wat en hoe én bedacht me voor de zoveelste keer ‘Hoe kan ik nu ineens hier al staan? Hoe kan ik al moeder zijn van zo een grote kinderen? Hoe zelfs… want eerlijk, ik heb nog altijd geen flauw benul wat ik doe’.

Het enige waar ik wel echt weet wat ik doe is het weekmenu 😉 dus bij deze:

KRIELTJES MET WITLOOF & SCAMPI’S
Dit leek een lekker gerechtje en haalde ik hier.

KIP MET GRATIN VAN JAMIE OLIVER
De dochter heeft examens en die houdt van gratin, dus zal ik haar maar eens verwennen! Recept vind je hier

BLOEMKOOL/BROCCOLI MET HAM & KAAS
Ik ga een soortement van mac&cheese maken maar dan aangevuld met groenten zoals bloemkool & broccoli.

LIBANESE SALADE MET FALAFEL & HUMMUS
De falafels stonden in de reclame dus ik vond dit recept precies wel lekker én zomers, laat ons hopen dat de zon ook deze week wat van de partij is!

FISHSTICKS MET TARTAAR & PUREE
Opnieuw de dochter wat content maken, maar ik voeg er wel verse tartaar bij!

VEGGIE QUESADILLAS
Ik ga iets doen met Mexicaanse groenten stoven, wat tomatenpuree erbij én cheddar, vermoedelijk dan in een croquemachien steken én dat serveren met verse salsa, zure room & guacamole, dat kan denk ik niet slecht zijn!

Voor de bento’s kijken we wat nog in de koelkast ligt!

Op een smakelijke week!

2 reacties

  1. Jullie gaan lekkere dingen eten deze week, smakelijk! Hier staat de kookgoesting op een laag pitje, door aanslepende verkoudheid en keelpijn en intense dagen op het werk. Maar dat komt wel weer goed.

    1. Ai ai, verzorg je goed én veel moed voor de intense dagen op het werk in elk geval! Als het zonnetje er nu eens zou doorkomen, zou dat ook al veel doen!

Altijd fijn om iets te horen!