Week #13: ready, set, go!

Geen strikt weekmenu deze week, het is wat bijeen scharrelen van restjes uit de diepvries, voorraad- en koelkast want in de vakantie zijn we weg dus wil ik ook echt niet meer veel extra in huis halen.

We aten al wel lasagne (ik maakte volgens mij 5 kilo ofzo, in elk geval 3 grote schalen vol 😱) aangezien de vriendinnen van de dochter kwamen slapen én lasagne nu eenmaal een grote favoriet is. We aten ook nog eens quesadillas met restjes én een keertje mac & cheese. Voor de rest is het nog een beetje zoeken, maar dat komt wel in orde.

Ondertussen werd er opnieuw gewerkt in/aan ons huis, mannekes lief, wat een fantastisch gevoel is het dat de werf na een dikke 7 maanden opnieuw is opgestart. Het voelt bijna surreëel, maar ineens lopen er terug werkmannen rond (die we alvast van cake & drank hebben voorzien), kunnen we echt terug plannen maken én moeten ook wij terug uit ons pijp komen. Het voelt echt geweldig eigenlijk, ook al komen er opnieuw bijzonder drukke tijden aan, maar halleluja, we gaan vooruit én er is weinig dat dat gevoel nu tegenhoudt, ook al reed er iemand gisteren de waterleiding kapot én kregen we een fontein van 4 meter in de voorhof… het enige dat ik kon zeggen was ‘oh hebben ze daar geen foto van genomen dan?’ 😉

Ondertussen is de kogel door de kerk ivm studiekeuzes, de jongste gaat voor Pitzemburg, een atheneum én het is grappig om te bedenken dat we ineens een levensbeschouwing moeten kiezen nu, maar we hopen in eerste instantie natuurlijk dat hij er wel gewoon binnen geraakt! De oudste zal naar de VUB gaan om er burg ir architect te studeren én gaat vermoedelijk ook op kot gaan daar, wat zot is als je bedenkt dat hij een jaar jonger is dan de rest én een paar maanden geleden dat eigenlijk helemaal niet zag zitten. Het zal pittig worden, maar na geschiedenis, filosofie, (astro)fysica, politieke wetenschappen, geografie etc… is de keuze heel bewust, zowel universiteit (VUB omwille van de kleinschaligheid & warme sfeer) als studierichting (weliswaar zwaar, maar ook bijzonder breed, erg ‘hands on’ én speelt in op heel wat van zijn interessegebieden). Allebei heel spannend én we hopen voor beide zonen de juiste keuze gemaakt te hebben, hoewel we beide nog wel moeten inschrijven, maar dat is puur administratief, het moeilijkste van het proces is achter de rug #hoera

Daarnaast is het nog maar eens heel hectisch geweest op het werk, met veel to-do’s die nog voor de vakantie moeten afgewerkt worden, met veel extra’s die ik deed vorige week, oa een workshop ‘How AI can support lecturers’, in het Engels voor een internationaal publiek 😱, maar daardoor heb ik nu wel fijne contacten én kan ik echt gaan inzetten op de internationalisering van onze studenten, wat goed is!

Nu nog de laatste twee dagen voor de vakantie overleven, hopen op het zonnetje om dan eindelijk echt nog eens vakantie te vieren. Ik kijk er ontzettend hard naar uit!

Heel veel liefs én alvast een fijne vakantie (als je die hebt tenminste!)

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!