Week #16: na de vakantie

De vakantie is voorbij én dat is ok, want we hebben er zo ontzettend hard van genoten, klaar om effectief terug te starten, is niemand echt, maar ook dat is ok. We kunnen maar beter heel erg blij zijn dat we het weer gehad hebben, dan triest dat het voorbij is. Ik zet hier dus boven dan maar één van mijn favoriete foto’s van de reis die nu ook op mijn bureaublad blinkt, kwestie van het vakantiegevoel nog zo lang mogelijk vast te houden. Ik heb nog heel wat reizen te bloggen (moet deze week ook nog een stukje schrijven voor het nieuwe ‘Kleine Globetrotter’-boek) maar sowieso wil ik er eens vaart achter zetten nu ik terug wat schrijf (snel voordat het weer over is :)) want onze roadtrip door Griekenland vonden we echt allemaal heel erg fijn en de moeite!

Maar nu, een weekmenu alweer, een snel samenraapsel omdat ik geen zin had om er al veel te lang over na te denken:

MAC & CHEESE (en tomatensoep met ballekes)
Gisteren was de dochter jarig maar omdat we te laat thuis waren werd er niet meer verjaardagsmenu-achtig gekookt, dus staat dit op het menu voor vanavond. Ze weet het nog niet, dus ik ben heel benieuwd om straks die blije kop te zien!

MAALTIJDSALADE MET MAATJES
Op de één of andere manier heb ik er gewoon superveel zin in, dus ik ga een slaatje maken met stukjes maatjesharing, boontjes, krieltjes, eitjes, gele paprika, sla, tomaat, komkommer en een lekkere dressing. Misschien haal ik er nog een stukje brood bij, maar dat zien we wel. Dit wordt wellicht mijn favoriet van deze week.

KIP MET PROVENCAALSE SAUS UIT DE OVEN
Ik droomde deze nacht dat ik zoiets ging maken, dus wie ben ik om het dan niet op het menu te zetten 😉 Ik sla de kipfilet plat én bak hem (goed gekruid) aan in de pan, maak ondertussen een soortement van provencaalse saus door wat lekkere groenten (in fijne stukjes) aan te stoven én er een brik tomatenpassata bij te doen met extra veel kruiden. Dan leg ik de kip in een ovenschaal, overgiet ik die met de saus én werk af met mozzarella én zet ik die even 10 minuutjes onder de grill. Ik denk dat het wel lekker zal zijn met wat rijst én eventueel nog een fris slaatje.

GEROOSTERDE GROENTEN, COUSCOUS, FALAFEL & HUMMUS
Dit is één van mijn to-go-recepten als ik graag nog een veggie gerecht wil, de groenten roosteren in de oven, de falafelballetjes bakken én de couscous klaarmaken. Alles mengen én serveren met hummus én een fris slaatje van tomaten, komkommer, rode uit & paprika. Altijd lekker met wat extra koriander en/of munt, maar dat laatste zal afhangen van het weer!

(Zelfgemaakte) PIZZA’S
Ik had gezegd dat ik een snel menu wou he 😉 én of we de pizza’s helemaal zelf gaan maken, of klaargemaakte bodems gebruiken of ze gewoon uit de diepvries halen, daar ben ik nog niet uit 😉

Voor dit weekend zien we wel wat we doen, maar nadat ik wat platte & beschimmelde groenten uit de koelkast haalde daarstraks wou ik alvast niet te veel in huis halen! Swat, een hele fijne & lekkere week iedereen!

Altijd fijn om iets te horen!