Week #17: tijd voor koffie

Er is terug tijd voor koffie want ik zit even thuis, ongetwijfeld zijn er nu mensen die zeggen ‘jaja verwacht’ en ze hebben gelijk 😉 want het was te verwachten dit jaar. Ik werk graag hard en combineer veel, maar dit jaar was toch van een ander kaliber en speelden er veel meer onderhuidse dingen mee. De huisarts verwoorde het treffelijk toen ze zei dat er al een gans jaar stokken in mijn wielen werden gestoken die ik keer op keer heb verwijderd (daar af en toe mee gevloekt, ook vaak genegeerd, in elk geval daar zo goed mogelijk mee proberen om te gaan) maar nu belanden sinds kort die stokken niet meer in mijn wielen, maar op mijn kop… en dat was gewoon ’the drop in the emmer who is totally full”

Ach kijk, het is wat het is hé, maar ik twijfel ondertussen terug aan mijn keuze voor het onderwijs (ja, ik was er toch effe mee gestopt ;)). Ik doe gewoon zo graag mijn werk, maar ik weet gewoon echt niet hoe ik (om bij water & emmers te blijven ;)) de kwelling van de Danaïden (dank aan De Mol voor de update van mijn mythologische kennis) ga blijven ondergaan, maw hoelang ga ik nog energie steken in een bodemloos vat, er is gewoon altijd wel iets (maar is dat niet overal zo?) Moeilijke denkoefeningen hier dus…

Swat, mijn (weliswaar laat) weekmenu dan, ik ben vertrokken van wat er in de bonus stak én aangevuld met wat er nog in de vriezer zat:

  • Aardappelen uit oven met kip & appelmoes
  • Eenpansgerecht met rijst, kip en snijbonen (recept)
  • Ovengroenten (deze) met zalm & noedels
    Ik stak de groenten in een grote ovenschaal in de oven (220°C, zo’n 30 minuten) en legde erna de zalmfilets ertussen, goed afkruiden, eventueel een lekkere woksaus erbij én dan nog 20 minuten verder laten garen in de oven. Ondertussen noedels afkoken. Supermakkelijk en lekker!
  • Shakshuka met behulp van een AH verspakket (heerlijk!)
  • Pasta alla norma (recept)

Altijd fijn om iets te horen!