Week #2: op naar een nieuw jaar recepten (in Notion)

Foto door Sharon McCutcheon via Pexels

We zijn aan een nieuw jaar begonnen en zoals dat dan gaat ook met een hele hoop voornemens om de weekmenu’s te blijven delen. Ik bedenk me ook net dat ik dus al een jaar recepten bij hou in Notion, waardoor ik me ook opnieuw weer bedenk dat ik over die Notion nog wel het één en het ander wou vertellen, die blogpost blijft dus ook nog altijd op de planning staan.

Notion lijst van alle gerechten getagd met groenten, soort gerecht, vis/vlees/veggie enz... en ik kan hem dus ook delen zodat je er eens in kan scrollen (het is af en toe wel een rommeltje maar zo zie je dus hoe ik dat probeer wat bij te houden om achteraf ook opnieuw weer inspiratie uit te putten)

Afgelopen week was de man ook jarig en dat werd amper gevierd omdat er buikgriep in huis zat, je kan dus ook nog ‘gewoon’ ziek worden zonder dat dat daarom corona moet zijn 😉 Maar de man dus, ondertussen 42 jaar en zoals altijd de rots in de branding ❤

Naast de afhaal Thai voor de man zijn verjaardag (het plan was daar te gaan eten tot we de deur uitgingen en de kleinste ineens de gang onderkotste, gelukkig nog thuis en niet op resto ;)) en de dag met restjes, maakte ik ook nog:

 • Vol au vent met frietjes op zondag 😉 ahja want een kip afkoken daar begin je ’s avonds niet meer aan! Altijd lekker, moest je een recept zoeken dan denk ik dat je met dat van Jeroen Meus wel goed zit.
 • Tagliatelle met champignons en broccoli (veggie)
  Snijd de champions in stukjes en de broccoli in roosjes en stoof ze aan met een uitje en wat look. laat zacht worden. Kook ondertussen de pasta. Voeg een busje room toe aan de groenten, meng goed en kruid (héél) goed af (doe er zeker wat groentebouillon bij, altijd goed!) en meng onder pasta. Lekker met wat Parmezaanse kaas of wat gebakken pitjes.
 • Tortilla met slaatje (veggie)
  We hadden heel veel eieren want onze (weliswaar nieuwe) kippen leggen blijkbaar dit jaar gewoon door! Ik maakte deze tortilla met een slaatje en dat smaakte echt! Een veggie aanrader als je daast veel eieren ook nog wat champignons of paprika’s teveel hebt!
 • Witloof met hesp en kaas
  Ik doe niet van hele witloof stronkjes in de oven, aangezien de kinderen dat maar niets vinden, maar snipper de witloof eerst, stoof hem aan en meng hem dan zoals een mac&cheese met ham en kaassaus en doe hem in een ovenschotel met een laagje aardappelpuree. De kinderen eten – zonder dat ze het goed beseffen – heel erg graag witloof op deze manier!
 • Viscurry met zoete aardappel & snijbonen
  Ik had nog wat overschotjes vis in de diepvries (je kent dat wel, diepvrieszakken met altijd net een stukje te veel in ;)) en een ideale manier om die weg te krijgen is een viscurry.
  Snijd de zoete aardappel en snijbonen eerste in kleine stukjes.
  Start dan in een grote hoge pan met een uitje en wat look én voeg daar rode currypasta aan toe (naar smaak), laat even samen bakken en overgiet dan met één (of 2 als je een grote portie maakt) blikken kokosmelk en eenzelfde hoeveelheid water. Laat warm worden en voeg de groenten toe, laat ze sudderen tot de groenten bijna zacht zijn (20 minuutjes) en voeg das de vis toe aangezien die niet zoveel tijd nodig heeft. Laat nog even verder staan, kruid nog goed af met peper en zout én (voor zij die dat lekker vinden, waaronder ik!) voeg koriander toe! Lekker met rijst of een stukje brood!

Zoals elke week ook bentoboxen waarin deze worteltjes, komkommer, tomaten, gekookte aardappel, zoete paprika en stukjes kaas zaten.

Op naar een smakelijk nieuw jaar!

2 reacties

  1. Die restjes in de diepvries ook altijd 😉 als je ook nog wat grote garnalen ofzo hebt, zeker erbij doen, altijd extra lekker!

Altijd fijn om iets te horen!