Week #3: nooit genoeg kroketjes en doosjes

Foto door Vanessa Loring via Pexels

Als de frietketel er dan toch staat en het vet is gezeefd of vervangen, dan kan je maar beter twee keer kroketjes in de week eten denk ik zo. We hadden een gevulde week en er werd veel gekookt én zonder dat ik er echt oog voor had werden veggie, vlees en vis toch goed afgewisseld #driewerfhoera

In het pakket zaten sowieso prei, wortelen, aardappelen, witloof, bloemkool, warmoes en romanesco.

Ovenschotel met gehakt, prei & puree
Ik haalde het recept van Jeroen Meus erbij en dat was goed, maar ook echt wel zwaar, een iets lichtere versie had misschien beter geweest, hoewel de kinderen alles opsmikkelden natuurlijk.

Fajitas met geroosterde bloemkool, zure room & verse guacamole
Aangezien de kinderen en ik, zelfs na al die jaren, nog altijd niet bekomen zijn van ons bloemkoolpizza-fiasco, probeer ik andere dingen met bloemkool én deze keer roosterde ik ze met wat fajitakruiden zo’n 30 minuten in de oven. Ik vond het zeker niet slecht met voldoende zure room en guacamole, maar zoek echt naar de juiste manier om ze te roosteren in de oven. Als je dus tips hebt, laat maar weten!

Vispannetje met kroketjes & slaatje
Ik heb niet echt een idee van hoe je een visplannetje perfect maakt maar ik stoof wat prei en wortelen tot ze zacht zijn (met een uitje en wat look), overgiet dat met (soja)room en laat dat warm worden, waarna ik de vis erin leg die daarin dan gewoon gaar wordt. Goed afkruiden en eventueel nog onder de grill voor een korstje.  

One pot pasta met warmoes
Als ik warmoes (aka snijbiet) binnenkrijg, dan is er maar één gerecht waarin ik dadelijk denk en dat is het potje pasta met snijbiet van Mme Zsazsa ook al doe ik er ondertussen andere of extra groenten bij, het vertrekt altijd vanuit het originele basisidee.

Pasta met romanesco & gerookte zalm
Ik vind romanesco als groente vooral mooi, maar als ik ermee moet koken denk ik al gauw ‘huh? Wat moet ik daar weer mee’. Ik heb hem al vaak geroosterd, maar nu moest het een keer echt snel gaan, dus kookte ik hem mee met de pasta, stoofde ondertussen een uitje en wat look, maakte een romig sausje (gewoon kookroom/sojaroom/… bij dat uitje en de look), deed alles met snippers gerookte zalm bij mekaar, kruidde goed af en merkte aan tafel dat ze het lekker vonden.

Stoofvlees, witloofslaatje en kroketjes
Ach stoofvlees is altijd lekker. Ik zette de slowcooker weer aan het werk ’s morgens voordat ik begon met het afnemen van een online mondeling examen, want ik wist dat ik na een 30-tal studenten (15 minuten per student) echt nood zou hebben aan heerlijk comfortfood.

In de bento’s ging zoals altijd een beetje vanalles: tomaatjes, komkommer, wat mozzarella, olijven… en met een beetje geluk komt de overschot zo een week later net niet uit de boekentas gekropen want hoewel de kinderen als kleuters dat echt perfect deden om brooddozen uit de boekentas te halen, is dat daarna alleen maar in dalende lijn gegaan met als gevolg dat er ook overal in huis koekendozen en fruitdozen slingeren (en ze dan ook altijd beweren dat er niet genoeg van die doosjes zijn 😉) Toch niet alleen hier, wel?

Altijd fijn om iets te horen!