As we speak #16

Er is teveel om te vertellen, dus steek ik nog eens van wal!

Me myself & I

De laatste weken zijn wel heftig geweest en de komende zullen dat ongetwijfeld ook worden en dat heeft alles met mezelf te maken. Ik heb namelijk (al enige tijd geleden, maar nu zit het er eindelijk echt aan te komen) besloten om – wegens erg verhoogd risico op borstkanker (ik schreef er hier al eens over) – mezelf preventief te laten opereren, maw als alles goed gaat (en corona last minute toch geen roet in het eten gooit, echt duim je effe mee?) heb ik binnen twee weken een platte buik (ze reconstrueren met eigen weefsel) en een stel nieuwe borsten. Hoewel mijn emoties alle kanten opgaan en verdriet afwisselt met angst en blijdschap, voel ik me er wel echt klaar voor. Ik twijfelde lang of ik dat zou delen, of ik hier erover zou schrijven, maar het is nu zo aanwezig dat het gewoon te moeilijk is om het er niet over te hebben.

Temidden van een bruisend Louvre ❤ (de man net op tijd om eens een foto te trekken ;))

Kinderen

De kinderen zijn ok, doen het allemaal wel goed. Ze zijn erg betrokken en weten ook allemaal wat er zit aan te komen en knuffelen me meer dan anders, maar zoals altijd zijn er nog wel heel andere dingen die de kinderen bezig houden. De jongste is echt niet meer blij op school en dat is wel een probleem dat we moeten aanpakken, dus dat alsnog versnellen zit er dik in. De derde trekt zoals altijd haar plan en de tweede is ontzettend zelfstandig geworden, zijn transformatie van de laatste maanden is opvallend. Hij gaf zelfs ook aan om te willen/kunnen stoppen met zijn medicatie (je weet wel die voor Altijd Druk Heel Druk) én zo zie je maar wat een schoolkeuze kan teweeg brengen. En dan de oudste, die is al sinds zijn geboorte aan de erg magere kant en dat is tot op heden nooit echt een probleem geweest want hij eet echt goed en is (volgens de dokter) ook helemaal gezond, maar hoe langer, hoe meer maakt hem dat wel erg onzeker én dus zijn we opgestart bij de diëtist en gaan we hem nu stelselmatig een beetje vetmesten, want het ondergewicht is echt wel reëel.

Vermoedelijk onzen bureau binnen twee jaar (oh echt, waar beginnen we aan… dit wordt de zwaarste verbouwing tot nu toe)

(Ver)bouwen

De knoop is doorgehakt! We trekken vanuit Mechelen naar Zemst om te gaan wonen in het grootouderlijke huis waarvan de eerste akte dateert uit eind 1800 (wat ik zelf super stoer vind). Wegens de erg strikte bouwvoorschriften (zonevreemd) en onze eisenlijst is het een lastige puzzel om te leggen, maar na anderhalf jaar zijn we er stilaan eindelijk wel. Het laatste plan ziet er goed uit en ik zie mezelf er echt al wonen. We zouden graag verhuizen in de zomer van 2024, dus het is tijd om die bouwaanvraag binnen te doen en te kunnen dromen van een nieuwe thuis (in tussentijd moet ons huidige huis wel verkocht worden en zal ook eindelijk Paula in de verhuur gaan!), maar het gaat dus de komende maanden weer maar eens spannend worden.

Parijs is toch echt altijd een goed idee!

Reizen

We gingen nog naar Parijs in de kerstvakantie en dat was heerlijk. De kinderen zijn groter en we stapten dus heel wat af (echt, 2 dagen aan 30000 stappen!), bezochten heel wat musea aan en genoten vooral samen van het avontuur. Ik voel wel dat we allemaal ook zin hebben om terug verder weg te gaan en het pikt dan natuurlijk ook wel een beetje als ik op IG ineens iedereen in Mexico zie zitten, ook al doen zij een compleet andere reis dan degene die wij door corona twee jaar geleden helemaal moesten annuleren…
Ik wil dus ook echt graag plannen maken, een beetje dromen, uitstippelen en rekenen, want het besef dat de kinderen helemaal niet meer zo lang zullen/willen meegaan is echt wel groot, maar door corona en met de operatie is alles gewoon nog te onzeker.

Op avontuur

Koken & eten

Ik kook natuurlijk nog altijd en hoewel ik nu terug goed gestart ben met de weekmenu’s, gaan ze terug stilvallen, want na de operatie mag ik de eerste 6 weken absoluut niets te intensief doen en met potten staan zwaaien in de keuken hoort daar dus bij, waardoor de man deze shift zal overnemen. Om het ons allemaal veel makkelijker te maken (ik wil het hem echt niet aandoen om elke avond maar een beetje te verzinnen wat we gaan eten) stappen we over op een foodbox.

Nog altijd zo content met die e-reader!

Lezen & kijken

Ik las afgelopen jaar 40 boeken uit én zit nu al aan mijn 5e boek van dit jaar wat ik nog steeds waanzinnig vind en ik hoop de komende periode ook de goesting te hebben om nog meer te lezen. Ik merk dat ik sneller en meer lees als ik in een serie bezig ben en zodus begon ik aan de Callanach serie van Helen Fields, maar stopte ook effe na boek drie omdat het me allemaal wel een beetje te gruwelijk werd. Op TV kijken we nu als gezin allemaal samen naar ‘The Masked Singer’ en ik vind dat redelijk geweldig om zo van die grote TV-shows op een weekendavond samen te kijken. Het is eigenlijk maar iets dat we sinds corona doen, zo ons samen voor de mol of the masked singer zetten. Ik vind het alleen jammer dat die grote shows niet meer op één (de zender) komen, want echt, hoeveel reclameblokken kunnen ze daar tussendraaien?

Mooi Bouillon

Boek

De kleine globetrotter brengt binnenkort een reisgids uit voor tripjes van 1000 km rond Utrecht & Brussel én ik schreef een stukje over onze 2e thuis Bouillon & omgeving. Ik begon eraan met het idee dat ik er weinig tot niets over kon schrijven, om dan tot het besef te komen dat ik niets wou schrappen en véél te véél tips wou delen. Het kwam er een beetje last minute bij vorig jaar én ik moest echt in de foto archieven van de afgelopen 15 jaar duiken omdat ik natuurlijk niet altijd foto’s neem van alle hoogtepunten daar. Ik vind zoiets echt een enorme eer en kijk er naar uit om mijn stukje te zien opduiken in dat boek, toch ook weer wat spannend!

De liefdesmuur in Parijs!

Blog

Ik ga hier de komende periode wel meer schrijven denk ik, omdat ik merk dat wegschrijven altijd helpt en ik ga vermoedelijk ook meer schrijven over de operatie, wat vooraf ging en hoe het herstel verloopt, vooral voor mezelf, maar misschien ook voor anderen aangezien ik in het begin wel wat gelijkaardige verhalen miste. Ik hoop dat jij, beste lezer, daar niet van gaat weglopen en hier gewoon blijft langskomen, want het is gewoon fijn dat je hier nog altijd meeleest en reageert! Merci daarvoor!

En voor ik het vergeet, mag je me altijd overladen met tips die me door de komende periode gaan sleuren, dus: welke foodbox raad je aan? welke tv-serie is leuk om te bingen? welke boekenreeks leest echt vlot weg?

Heel veel liefs & dankjewel!

32 reacties

 1. Succes met de operatie 😘
  Paula in de verhuur… daar worden we blij van!!! Ik denk dat wij 1 van de laatsten waren die daar nog kwamen voor het van eigenaar veranderde 😉
  En we willen daar zeker nog eens terug naartoe 🤗

 2. Amai, veel uitdagingen, maar jullie gaan er duidelijk voor. Ik wens je een goede operatie en een vlotte revalidatie en veel succes met de andere projecten. x

  1. Oh dankjewel, echt! Soms denk ik dat er weer veel te veel tegelijkertijd samenvalt, maar ach, dan gaat het ook eens zo snel vooruit zeker, én dat mag wel met de operatie, ik zou ze echt graag al achter de rug hebben!

 3. Ik vind het fijn om jouw schrijfsels te lezen, en ook wel herkenbaar soms 🙂 heb je de serie Normal people op canvas al gezien? dit vond ik geweldig mooi, er zit zoveel (moois) in…

  1. Dankjewel! Ja, op aanraden van Eva (bij de boekenpost) ook gezien en idd hoe ontzettend mooi was dat! Ik heb echt moeten huilen op het einde…

 4. Ik wens je een vlot herstel toe, die beslissing zal niet makkelijk geweest zijn.
  Joepie voor de toekomstige verhuis, je bent er al langer enthousiast over. Ben benieuwd om foto’s te zien. Zonevreemd brengt inderdaad heel wat beperkingen met zich mee, maar meestal ook een schoon uitzicht 😉
  En nog meer joepie voor Paula in de verhuur :-))

  Helaas weinig tips van mijn kant. Als ik nog op iets kom, laat ik het weten.

  1. De beslissing op zich is nooit moeilijk geweest, het was eerder ‘wanneer is de tijd rijp?’ ofzo denk ik… en ik hoop mee op een vlot herstel, merci!
   Ja, dat uitzicht is dik in orde, ik ga er zeker nog over bloggen en ook foto’s tonen, maar eerst echt alles op orde krijgen en nog wat knopen doorhakken, want dan ga ik mijn enthousiasme helemaal niet meer kunnen bedwingen 😉 µ
   En alles wat je te binnen schiet, is altijd welkom van tips!

 5. Succes met de operatie!
  Ik duim mee voor een vlot herstel!

  De balken in jullie toekomstige bureau zijn wauw!
  ik zie een bureau daar al staan 🙂

  Als Paula in de verhuur gaat, kijken we zeker even om nog eens naar Bouillon te komen!!

  Zelf hebben we geen foodbox, maar ik zie veel goede reviews voorbij komen Foodbox

  1. Dankjewel! En echt die duimpjes, bedankt!
   Ja he, ik zie ons er ook al zitten, heel erg blij met deze plek als bureau, zeker omdat we zo nog in contact zullen zijn ‘met den beneden’, dus alle rommel kan blijven liggen en toch zien we het niet 😉
   En eens Paula in de verhuur zit, dan is Bouillon zeker en vast een aanrader ,)

 6. sterkte met de operatie, zeer spoedig herstel en het vooruitzicht op de verbouwingen zullen daar waarschijnlijk veel goed aan doen ! succes

 7. Sterkte met de operatie. Ik hoop dat alles snel op zijn plooi valt. Niet enkel de revalidatie, ook de verbouwingen, verhuis, kinderzorgen …
  Ja, al die Mexicoreizen op Instagram. Ben blij dat ik al in Mexico geweest ben :p Zit met serieuze reiskriebels maar weet niet goed wat er kan zonder al te veel stunt- en vliegwerk. Paula opent mogelijkheden 🙂

  1. Oh dankjewel, echt!
   Ja en Mexico, ik denk nu alleen maar ‘nee he, ik wil niet meer gaan want iedereen zit er’ 😉 die reiskriebels zijn fijn maar corona is gewoon zo een onzekere factor. Het verandert allemaal zo snel waardoor plannen maken gewoon zo moeilijk is en echt, wij gaan ook geen tientallen testprocedures doorlopen om toch op reis te kunnen gaan.

 8. Amai, dat was veel in 1 blogpost. Operatie verbaast me niet, maar het is en blijft een moedige beslissing. Enige tip die ik kan geven is, geef jezelf echt de tijd om veel te rusten achteraf, niet alleen in de eerste weken, maar ook in de maanden die volgen. Je lichaam gaat tijd nodig hebben om dat allemaal te verwerken en te genezen. En voor de rest blijven knuffelen he. Al die endorfines helpen ook. Ik denk eens na over boeken en series, en stuur dan wel een mailtje. Hebben jullie Netflix?
  Huis in Zemst, hoera! Klinkt echt de moeite. En ooit, echt ooit, wil ik ook wel eens in Paula geraken. Ik denk dat iedereen die deze blog volgt dat nogal hoog op zijn ‘plekjes in de Ardennen’ lijst heeft staan. 🙂

  1. Ja veel he, ik weet het! Knuffelen mag trouwens de eerste weken niet te hard (jammer he…, tenzij ze mijn hoofd, arm of been knuffelen natuurlijk) dus dermee dat ze het nu extra veel doen 😉
   Ja, we hebben Netflix, dus spam me maar!
   Als je nog eens helemaal tot hier geraakt en tijd hebt, dan staat ons Paula klaar, met of zonder ons erin (afhankelijk van hoe goed Zemst vordert natuurlijk!) 😉

 9. Doe dat goed, dat rustig recupereren! Qua foodbox heb ik al veel goeds gehoord van Foodbag; wij deden vroeger hellofresh (mijn ouders en broer nog altijd, zeer grote fan van hun veggies) maar daar vond ik het wel heel lastig om daar stop tegen te zeggen, je moest zelf heel goed pauzes aangeven op tijd en blabla (mijn account daar afsluiten was ook heel lastig).
  Als je een reeks wil lezen: de In Death serie van JD Robb is bij mij een gigafavoriet. Al meer dan 50 boeken ondertussen, dus je bent wel even zoet 😉 Denk: politiereeks met nadruk op moordzaken in de toekomst 2058 of zo begint het), in NY, met uiteraard een hoofdpersonage dat issues heeft. Maar ook keiveel humor en relaties (vriendschappelijke en seksuele) en soms zelfs wat diepere vragen. Mijn persoonlijke topper. Eerste is Naked in death

  1. Ga daar in elk geval mijn best voor doen!
   De man neemt de foodboxen in handen en hij wilt ze precies allemaal eens uittesten, dus ben benieuwd. De eerste die nu komt is blijkbaar Hello Fresh omdat die op een beter moment konden leveren, want hij wou eerst voor Foodbag gaan wegens alle goede dingen die we al hadden gehoord.
   Oh dat vind ik nu eens een fijne tip zeg, merci, daar kom ik echt wel effe mee toe, lees jij ze in Engels of Nederlands?

   1. Ik lees ze in het engels, heb ze ook liggen in real life (dus niet op e-reader) tem nummer 30, nadien op e-reader gezet wegens plaatstekort (al hoop ik ze ooit allemaal ook ‘echt’ te hebben). Leest supervlot en ik herlees ook nog wel 😇

 10. Heel veel moed voor de komende periode! Tips om series te bingen heb ik niet echt, veel TV kijk ik de laatste jaren niet meer, maar boekenreeksen kan ik je wel tippen ;-). Een lijstje:
  – Robert Galbraith (beter gekend als JK Rowling)
  – Robert Bryndza (zowel de Erika Foster reeks als de Kate Marshall reeks)
  – Cody McFadyen (wel héél gruwelijk met momenten)
  – Chris Carter (in het Engels al een lange reeks, voorlopig 2 vertaald in het Nederlands)
  – Steve Cavanagh (vooral de Eddie Flynn reeks, rechtbankthrillers, een keer iets anders, maar stuk voor stuk ook pageturners!)
  Als je liever iets luchtig wil, Beth O’Leary (Tot snel, de roadtrip, veel liefs) en Jane Fellon (Leuke nieuwe buren, Even tussen ons, Even goede vrienden,…) zijn echt wel leuke feel good boeken.
  Oh, en als je je echt wil verwarmen met een mooi verhaal zijn De goede grap van Norman Foreman, Brieven aan de duisternis en Ginny Moon heeft gelijk nog aanradertjes.

 11. Heel veel succes met de operatie, en laat je daarna maar lekker vertroetelen! Als je het ergens kan vinden, is de serie ‘Fleabag’ heel leuk (ik vond het bij ons in de bieb) of ‘After Life’ van Ricky Gervais (vooral het eerste seizoen).

Altijd fijn om iets te horen!