Week #21 & #22: Terug aan de slag

En dat was een feest 😉 Nee, maar het deed wel goed om de studenten terug te zien én alsof het zo moest zijn kwam er op mijn eerste dag heel onverwacht een student speciaal naar de campus om met mij een lief babbeltje te doen, wat een fijne bevestiging was van enkele dingen, maar vooral van het feit dat ik het allemaal zo slecht nog niet doe. Ik deed de week uit met heel wat meer energie dan ik ze was begonnen én dat lijkt me een goed teken.

Maar er was dus anderhalve week geleden wel veel taart omdat we met jarigen zaten én aangezien de taarten allemaal echt lekker waren deel ik de recepten graag! Elk kind mocht z’n favoriet kiezen én toen bleek er geen chocolade bij te zitten, wat de man & ik dan weer niet ok vonden 😉

  • Rijstaart voor Jan: zie recept van Jeroen Meus (voor 8 personen maken én ipv kleine taartjes maken gewoon 1 grote doen, dus ook maar één vel bladerdeeg nodig)
  • Citroentaart voor Tuur: zie recept
  • Aardbeientaart voor Bob: zie recept (ik maakte een heel luie versie door de banketbakkersroom te vervangen door zakje vanillepudding – gebruik helft van de melk – en voegde ook nog een laagje opgeklopte room toe)
  • Cheesecake voor Mies: zie recept
  • Chocoladetaart omdat een feest zonder chocolade gewoon niet kan: zie recept (ik verving de walnoten wel door bosbessen)

Daarnaast werd er vanalles bijeen gesprokkeld, restjes gegeten, maar werd er ook wel Chinees & frietjes gehaald én weet ik de helft niet meer aangezien er geen deftig weekmenu was:

  • Rijst met paprika, courgette & gehakt, zie recept
  • Worst met wortelstoemp
  • Scampi met couscous, zie recept
  • Veel soep (altijd een lifesaver ;))

Deze week is er weer een foodbag om goed te landen/starten én dan zien we wel weer, maar die taarten, die moet je echt een keertje uitproberen!

Smakelijk!

Altijd fijn om iets te horen!