Week #36: en daar is 1 september

Ik kook tot op heden nog altijd veel én trek nog steeds flink foto’s, dus kom, laat ons nog maar eens van weekmenuten doe of beter vertel wat we aten vorige week, die eerste week van september, je kan er maar wat inspiratie uit halen!

Aardappelsalade met radijzen, komkommer, tomaten, stukjes gebakken spek en kip, appel, lente-ui, gekookte boontjes, verse kruiden als peterselie en bieslook. Alles bij mekaar mengen en afkruiden met peper & zout!

Chili-chips met zure room en guacamole, altijd lekker en geweldig kindvriendelijk! Receptje vind je hier.

Snelle tapas op zaterdag: we haalden kaas en andere lekkernijen in huis, ik grilde gauw een courgette en sneed wat tomaten, goeie olijfolie bij, samen met vers brood en de zomer was weer even helemaal terug! Ideetjes voor de tapastafel.

Twee keer aten we de snelle lasagne, een keertje met courgette en kip, de andere keer met champignons en broccoli. Ik was niet van plan om dat twee keer te maken, maar ik had gewoon te veel verse lasagnevellen in huis gehaald én eigenlijk heel erg was dat niet wegens lekker en makkelijk!

En we ons schooljaar startte met deze romige one-pot pasta met venkel

Nodig

  • Venkelknol
  • Gehakt (of iets anders) (500 gr)
  • Tomaten passata (een fles)
  • Droge pasta
  • Parmezaan
  • eventueel een scheut (soja)room
  • Ui & look
  • Peper, zout en een blokje bouillon
  • Peterselie

Doen:

  • Stoof een uitje met look, voeg er het gehakt bij
  • Snijd ondertussen de venkel fijn en voeg deze ook toe, laat alles even aanbakken en roer geregeld om.
  • Voeg de passata samen met de bouillon toe en laat pruttelen, kieper er de droge pasta bij en roer goed om. afhankelijk van de hoeveelheid pasta zal je nog water moeten toevoegen.
  • Laat de pasta pruttelen en voeg indien nodig extra water toe
  • Meng tegen het einde nog met geraspte parmezaan en werk eventueel af met een scheutje (soja)room!
  • Afwerken met nog wat parmezaan en gehakte peterselie. Gewoon lekker zo of met een extra slaatje! Smakelijk!

Zoals al ettelijke jaren was er op het einde van de week een bentobox voor de kinderen!

Bentobox met eitjes, paprika, tomaten, stukjes gehaktbal en komkommer! De kinderen waren er dol op 😉 aangevuld met wat druifjes als dessert!

5 reacties

  1. jummie, wij aten zonet de aardappelsalade ! want de boontjes die we in de tuin hebben zijn niet genoeg als ‘enige’ groente, en toen zag ik jouw recept en voilà ! het smaakte verrukkelijk en gelukkig is er nog wat voor in de brooddozen voor morgen ! dankjewel voor het delen !

Altijd fijn om iets te horen!