Week #42 Het zal wel zijn dat ik Honger heb!

Er was een tijd dat ik om de haverklap nieuwe kookboeken kocht, die tijd is gelukkig voorbij en als ik er nu eentje koop verplicht ik mezelf om er een ganse week uit te koken. Als ik maw het boek bekijk in de winkel en ik weet dat het moeilijk gaat worden, dan laat ik het liggen, qua test kan dat dus tellen, en die test was eigenlijk niet eens nodig met Honger van Mme Zsazsa. Het is een boek waarvan ik sowieso wist dat het een leegte in mijn boekenkast zou vullen. Veggie, seizoensgebonden en niet te freaky op vlak van granen, tofu en peulvruchten, wat je weleens meer ziet bij veggie boeken want hoe je dat ook draait of keert, in heel wat van die dingen heb ik zelf geen zin, laat staan de kinderen of de wederhelft die heus niet alleen zwichten voor een groot stuk vlees maar het gerecht moet gewoon echt simpel lekker zijn, niet alleen veggie of gezond (en heel eerlijk, ik ben best klassiek op dat vlak) dus ja Honger kwam gelegen. Swat nu heb ik wel genoeg reclame gemaakt, iets dat het boek niet eens echt nodig heeft aangezien ik het al veelvuldig zag passeren op Instagram, waardoor ik heel goed wist wat te kopen toen ik gisteren over ‘maar’ twee kinderen beschikte en een shoppingtrip tijdens het warm welkom weekend in Mechelen ineens wel leutig leek. Wat we gaan eten dan:

 • Pasta uit de oven met spinazie en champignons en veldsla
 • Gnocchi met prei
 • Bloemkoolrisotto
 • Enchiladas met vulling paprika, courgette, tomaat..beetje chipsschotel met veel zure room en nog meer guacamole
 • Gevulde courgette met kaaspuree
 • Broccolitaart met tomatenslaatje

Soep: knolselder met als topping een beetje garnalen, ja sorry, het is niet dat ik geen veggie week wou maar de grijze garnalen zijn naart schijnt in prijs gedaald. Hoera!

Bento: zoete puntpaprika (zijn ze hier fan van), kipblokjes, kerstomaten, appel en broodkorstjes (ga ik apart verpakken) + een dessertje uit de oven of de kast

PS 1: foto van gisteren, de helft van het gezin op een schermtornooi (Tuur als speler, de rest als supporters), de andere helft van de kinderen in de zandbak en ik blij met Honger, maar man, ook zo blij met de nieuwe van Largo Winch én het was ineens terug zomer, aperol included! #metime

PS 2: ik probeerde nog eens geitenkaas, naar aanleiding van het feestvieren dat Tuur het goed had gedaan op het tornooi, dus buggels chips en zo een potteke chavroux. Resultaat: ik ging over mijn nek. Besluit: ik ben er nog niet klaar voor. 

8 reacties

 1. Haha, dus een dagje later ook overstag gegaan en het boek gekocht 😉
  Heel toffe recepten hé! Krijg al honger!
  Over de geitenkaas, misschien moeten wij af en toe eens van gezin wisselen… Hier ben ik de enige die die lust. Man en kids lusten het ab-so-luut niet. En ik probeer die af en toe er in te prutsen, in minihoeveelheden. (zoals in een pasta met pompoensaus) Lukt dus niet.
  Fijne week!

  1. Ohja, ik wou toch iets kopen op die zonnige zondag en dan was de keuze snel gemaakt 😉 want idd heel leuke recepten! Maar echt, dat van gezin wisselen is zo slecht nog niet, want zelfs de katten eten dat hier graag 😉

  1. Ja, allemaal! Niet allemaal slaafs gevolgd, maar wel door de tips en door eigen aanpassingen. Het is echt een ideale inspiratiebron!

   1. Heb hem ook besteld 😉 ik denk dak qua kookboekenkast naast die van jou kan komen staan. Ik ga jouw principe eens moeten beginnen toepassen van een week uit het boek koken als ik er nog één koop 😀

Altijd fijn om iets te horen!