Week #6: opnieuw een eigen weekmenu

Foto door Jordan Rushton

Na een gans semester gekookt te hebben uit FoodBag-dozen, is het eindelijk weer tijd om zelf een weekmenu op te stellen. Ik ben oprecht fan van die maaltijdboxen voor de hele drukke periodes én ze hebben ons echt al goed geholpen, maar nu is weer tijd om zelf meer aan de slag te gaan én terug na te denken over wat we willen eten. Het is natuurlijk niet zo vreemd dat dat deze week gebeurt, want deze week is lesvrij, een ideaal moment om wat terug te schakelen én meer tijd te nemen.

Ik zou nog heel wat meer kunnen vertellen, maar laat ik maar gewoon delen wat er op het menu staat:

RAVIOLI MET SPINAZIE
Je kent wel de klassieker: pasta met spinazie/boursin/spek, wel dit is een variatie erop. Ik kocht ravioli’s met prosciutto-vulling en ben van plan die klaar te maken in een sausje met spinazie & boursin. Geen idee of dat een even grote hit gaat zijn, maar kan toch echt niet superslecht uitdraaien denk ik.

GNOCCHI MET KIPPENGEHAKT, BROCCOLI & PESTO
Op basis van dit gerecht, gewoon de worstjes vervangen door kippengehakt.

SPRUITENPUREE MET SPEK
Hoewel ik echt geen fan ben van spruitjes, had ik per ongeluk bij de laatste FoodBag-bestelling toch een gerecht met spruiten gekozen, dat was de eerste keer balen, de tweede keer was het balen omdat er nog veel rauwe spruiten over waren én ik mezelf dus verplichtte om nog een keertje spruitjes te maken 😉 Gelukkig zag ik in het Kook-magazine (van Carrefour dat ik steevast meepak) een gerecht dat me wel gelukkig stemde én raar maar waar, het was nog lekker ook!

COUSCOUS GEROOSTERDE GROENTEN & FALAFELS
Een ondertussen gevestigde waarde, ooit gebasserd op dit recept maar ondertussen al lang gewoon met alle groenten die beschikbaar zijn, altijd een voltreffer!

POMPOENRISOTTO MET RUCOLA
Altijd een lekker gerecht, een goede risotto! De pompoenblokjes worden geroosterd in de oven én op het einde, samen met de parmezaanse kaas enz, roer ik er rucola door.

HOMEMADE PIZZA’S
Ik bracht gewoon pizzabodems mee van de winkel én dan komen de pizza’s natuurlijk nog sneller op tafel, maar ik blijf toch altijd net iets meer fan van het pizzadeeg zelf te maken!

Ohja én natuurlijk doe ik nog (bijna) dagelijks van soep & wekelijks van bentoboxen!

Veel Italiaans precies, maar dat kan zijn omdat de oudste morgen op Italië-reis vertrekt, best spannend allemaal maar hij gaat het ongetwijfeld fantastisch hebben én ik wou niet zo heel stiekem dat ik gewoon meekon 😉

6 reacties

 1. Dit lezen we graag 🙂
  Ik heb zelf ook nog een spruitjestip, in de categorie verrassend, weinig werk en superlekker.
  (Diepvries)spruitjes ontdooien en in twee snijden. In een ovenschaal doen, beetje olijfolie, zout en kruiden (ik neem chilivlokken) en 20 minuten roosteren in de oven. Pasta koken, kipgehakt bakken met een beetje look, en alles samen in een kom doen. Beetje olijfolie erover voor wat extra smaak en smeuigheid en klaar!

 2. Ooh joepie, ik zie nu pas dat je terug schrijft! (ik surfte de voorbije jaren af en toe naar jouw blog om een paar stukjes te leren gewoon voor de lol) Instagram is tof zenne maar ik mis het oude bloggen toch 🙂 (niet dat ik het zelf nog doe)
  Bedankt voor de menu-inspiratie!

 3. Ik kon om een of andere reden geen bericht achterlaten bij #week8, dus doe ik het hier maar. Ziet er allemaal wreed lekker uit, smakelijk. En groentenpakketten, daar hebben ze hier nog niet te veel van gehoord helaas….

  1. Och wat vreemd dat je geen reactie kon achterlaten… ik moet de website dringend een keertje updaten want ik merk dat er nog hier en daar fouten opduiken.

   En och geen groentenpakketen in Australië? Dat vind ik straf eigenlijk! En idd echt wel jammer, want kan zoveel tijd besparen!

Altijd fijn om iets te horen!