Week #8: uit de startblokken

Foto door Pixabay op Pexels:

De krokusvakantie is voorbij én iedereen is weer thuis, het doet wat, zo terug in wat meer regelmaat vallen. Ik had vorige week geen krokus én bleef dus doorwerken, net zoals de man dat halfslachtig deed, maar op de één of andere manier vind ik dat niet zo heel erg – ook al zie ik op IG toch veel mensen skiën of zonnige oorden opzoeken – want vakantie voor de kinderen betekent ook altijd een rustiger ritme voor ons. We trokken naar de Ardennen, eerst de man én de helft van de kinderen, dan ik samen met de dochter én als laatste sloot de oudste aan die terugkwam van zijn 10-daage Italiëreis. Het regende natuurlijk te veel maar tussen de buien door, gingen we toch eens wandelen én werken is ook echt minder erg met de heerlijke warmte van de haard in je rug terwijl de dochter het éne cupcakeje na het andere bakt.

Zou ik mijn kookgenen dan toch echt hebben doorgegeven? Heerlijk wel, dit waren bananencupcakes met noten (receptje uit een bakboekje dat bij ons Paula ligt) Ze is trouwens een beetje boos op me omdat ik vorig jaar heel wat kookboeken wegdeed waaronder ook een heel boek over cupcakes & muffins 😉

Vorige week aten we waar we op dat moment zin in hadden, maar deze week is er weer een weekmenu én een AH-bestelling die morgen geleverd wordt. Er waren veel groentemixen/verspakketten (ik steek er dus ook veel in de diepvries!) in de bonus waardoor ik me daar wat op heb gebaseerd bij het maken van het menu (en ik heb ook raad gevraagd aan ChatGPT, want dat blijft voor mij een lifesaver, serieus)

POMPOENRISOTTO (*)
Een simpele risotto, de pompoenblokjes liggen nog in de diepvries, dus die haal ik er zo meteen uit en die worden vanavond geroosterd in de oven, terwijl ik de risotto maak.

MEXICAANSE BOWLS MET VERSE SALSA & GUACAMOLE (*)
Afgelopen week aten we een klassieke poké bowl, nu wil ik eens een andere variant maken met warme groenten.

Nodig voor de bowls: roerbakgroente Mexicaans (zak gewoon effectief roerbakken) , gekookte quinoa (wou dat eens doen ipv rijst), zwarte bonen & mais (uit blik, gespoeld), avocado in blokjes, koriander, geraspte cheddar, guacamole, salsa & zure room. Iedereen neemt waar ie zin in heeft

Nodig voor de guacamole: 2 avocado’s, limoensap, 2 teentjes look, kleine rode ui én een platter tomaatje (én koriander voor de liefhebbers), alles hakken én mengen. Of koop gewoon een potje vers gemaakte

Nodig voor de salsa: 4 lekkere tomaten, 1 teentje look, rode uit én zoete rode puntpaprika, koriander (ja, ik ben echt fan), olijfolie & pezo, alles hakken én goed mengen. Of koop jezelf gewoon een potje

Ik kreeg ooit – jaren geleden – van mijn lieve vriendin Greet een ‘nicer dicer’ (je kent dat nog wel uit die koopreclames op TV, bestaat dat eigenlijk nog?), wel dat ding is de max om dit soort dingen te hakken!

KIP MET GEROOSTERDE GROENTEN & MOZZARELLA UIT DE OVEN
Dit is een groentemix die ik heel geregeld koop (zelfs zonder bonus dus ;)) omdat het zo een lekkere mix is die echt een goede basis vormt en altijd lekker is geroosterd uit de oven.
Neem een ovenschaal én verspreid de groenten in de schaal, goed kruiden én mengen met olijfolie. Zet de schaal minstens 20/25 minuten in de oven op 200°C (af en toe eens wat in roeren, groentjes omkeren enz). Grill ondertussen de kip (in dunnere plakjes, kruiden met italiaanse kruiden & olijfolie), als de oven pingelt, leg je de kip op de groenten én strooi je er de gehakte mozarella op én zet je de schaal nog 10 minuutjes verder in de oven.
Lekker met wat pasta, of een fris slaatje of een stukje focaccia!

COUSCOUS MET GROENTEN & SCAMPI
Er was veel in de bonus of ik kreeg gratis levering, dus ik kocht mezelf dit verspakket én voeg er dan scampi (ipv gehakt) én kikkererwten aan toe. Vermoedelijk maak ik ook nog een fris slaatje bij met tomaat, komkommer & rode uit, zo een typisch Marrokaans slaatje dat goed gehakt (enter nicer dicer) eens zo lekker is!

RAVIOLI MET ITALIAANSE ROERBAXMIX (*)
Ik nam ook een verspakket Italiaanse groenten (broccoli, paprika & boontjes) en die ga ik ook gewoon aanstoven, een beetje kookroom bij doen én mengen met gekookte verse ravioli’s met paddestoelen (én nee die laatste koop ik ook zo natuurlijk ;)). Dit is er eentje voor als het echt snel moet gaan! Afwerken met parmezaanse kaas én goed kruiden met peper.

HOLLANDS RUNDSTOOFPOTJE MET SLAATJE
Ik zag dit verspakket én dacht, awel ja, laat ik dat eens proberen. Ik nam er stoofvlees bij én geen idee wat het gaat geven, maar ik vermoed dat dit zo eentje wordt voor de slow cooker én hoop gewoon dat het lekker zal worden!

PEKESSTOEMP MET WORST
De man moet sowieso een keertje koken deze week én hij wou héél graag gewoon nog eens wortelstoemp met worst, awel ja, dat is zeker dat (en aangezien de man uit Essen komt, spreken ze daar niet over wortels, maar ook pekes dus staat dat ook zo in het menu ;))

In de BENTOBOX komen tomaatjes, komkommer, paprika, olijven én een Spaanse tortilla. En voor de rest komt er ook nog geregeld SOEP op tafel, recht uit de soepmaker én ik heb geleerd dat als ik de soep twee keer door de soepmaker draai, hij fluweelzacht en dieper van smaak wordt, eens zo lekker beaamt de man die ervoor liever soep liet staan!

En wel, hiermee is mijn weekmenu alweer rond, we klokken af op 3 keer veggie, een keertje vis én 3 keer vlees/kip dus ik ben een contente mens! Ik ga in het weekend ook nog een klassieke lasagne maken voor een gezin dat wat ondersteuning kan gebruiken én vermoedelijk staat lasagne dus volgende week sowieso ook op mijn menu aangezien de kinderen groen van jaloezie zullen zien 😉

En dus bij deze, een smakelijke week én veel liefs!

Altijd fijn om iets te horen!