Week #9: de storm doorstaan

ChatGPT 4.0: a photograph of a head with a storm inside

Terwijl ik dit schrijf, regent het pijpenstelen buiten, het kon niet metaforischer want ook bij mij binnen woedt er een serieuze storm. Vorige week werd ik twee keer onderuit gehaald, op mijn beide werkplekken of zo voelde dat voor mij althans. Het heeft te maken met enerzijds volledig ongepast mailverkeer én anderzijds het gevoel te krijgen toch niet volledig gewaardeerd te worden voor de job die ik nu ondertussen enkele maanden doe. Ik vermoed dat in beide gevallen niemand beseft hoe hard het binnenkwam, maar het raakte mij allebei diep, zo diep dat ik er op slag gewoon heel erg moe van werd. Ik besprak mijn gevoel met vrienden, collega’s, de man én het was fijn te merken dat ik niet alleen stond, maar het kwaad is wel geschied én nu is het aan mij om daarmee om te gaan.

Het is niet de eerste en zal zeker niet de laatste keer zijn dat ik vastloop op het werk, maar ik ben de (onderwijs)systemen waarin ik werk gewoon echt kotsbeu. Swat, deze rant was meer dan genoeg voor vandaag 😉 laat ik het maar hebben over het eten, veel interessanter!

SNERT MET ROOKWORST, SPEK & CROUTONS VAN TOASTBROOD
De man is er dol op want dit was één van de gerechten die zijn mama lekker kon maken, dus er hangt wel wat jeugdsentiment aan vast. Het is al veel te lang geleden dat ik het zelf nog eens maakte én aangezien het weer toch niet super meezit, lijkt dit een ideaal gerecht.

KABELJAUWBURGERS MET BROCCOLIPUREE & VERSE TARTAAR
De kabeljauwburgers stonden in de reclame, dus daarmee was de keuze snel gemaakt!

BAMI GORENG MET VEGGIE KIP EN EEN EITJE (*)
Het is lang geleden dat we nog eens noedels aten én dit is er zo eentje waar je perfect vleesvervangers kan gebruiken zonder dat het ineens helemaal anders wordt.

LASAGNE BOLO
Vorige week vertelde ik over de lasagne die ik zou maken voor een gezin dat wel ondersteuning kon gebruiken én daardoor ongetwijfeld lasagne deze week op ons menu zou staan, bij deze dus 😉 Het spijtige is wel dat ik dacht dat die lasagne voor na het weekend was, het bleek ervoor te zijn. Het stond verkeerd in mijn agenda, dus nu voel ik me best schuldig tov het gezin, maar ik maak het goed met extra soep, cake & home-made aardbei/mango-confituur.

PITA MET KIPSHOARMA
En véél looksaus 🙂

GEROOSTERDE KNOLSELDERSTEAKS MET KRUIDENKORST
Ik vroeg ChatGPT een recept met knolselder en hij gaf me dit:

NODIG: 1 grote knolselderij, olijfolie, paneermeel, gehakte peterselie & tijm, fijngehakte look, gerapste parmezaan, pezo
DOEN: Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselderij en snijd in steaks van 2 cm dik. Bestrijk met olijfolie, zout, en peper. Bak 25-30 minuten op een bakplaat. Meng voor de korst: paneermeel, peterselie, tijm, knoflook, Parmezaanse kaas, zout, peper, en olijfolie. Haal de steaks uit de oven, verdeel het kruidenmengsel erover. Bak nog 10-15 minuten op 220°C tot de korst goudbruin is.


Wij eten er een slaatje bij!

BAKPLAAT MET GEROOSTERDE GROENTEN & VEGGIE WORSTJES
Ik ben heel erg fan van dit gerecht én wou het vegetarisch maken, dus heel benieuwd of het even lekker gaat zijn.

NODIG: lekkere ovengroenten, (veggie) worstjes, olijfolie, pezo
DOEN: Zet de oven op 230°C en vul een grote ovenschotel (of meerdere kleintjes) met stukjes groenten (broccoli, kerstomaten, courgettes, wortel, zoete aardappel, rode ui… wat je maar wil). Overgiet de groenten met olijfolie en kruid alles goed af (ik doe dat met Italiaanse kruiden). Leg de worstjes er bovenop én zet zo’n 30 minuten in de oven! Het is één van die heerlijke gerechten waar je amper moeite voor moet doen én toch helemaal anders.

In de BENTO komen wraps want dat eten de kinderen wel eens graag, met ham/kaas/kip/… en ik ga er ook eentje aan toevoegen met choco, bessen en banaan!

Op naar een smakelijke, maar vooral ook betere week 😉

Altijd fijn om iets te horen!