Week 9: een bewogen week

Het was echt een bewogen week… de niet-reguliere bezigheden volgden elkaar in kort tempo op én na zo één week lijkt het wel altijd alsof er al een maand voorbij is, terwijl maart maar net van start ging…

De week begon met een bezoekje aan de psycholoog voor één van de kinderen (niet simpel, het is echt niet simpel, maar mentale gezondheid is een te groot taboe) en een bezoek aan de kinesist voor een ander kind dat letterlijk op de tippen van zijn tenen loopt (ook niet simpel, echt niet simpel, want leer ze dat maar eens af…), gelukkig werd het daarna plezanter want eindelijk werd mijn haar nog eens gekleurd 😉 én gingen we op scholenbezoek aangezien de tweede volgend jaar naar het middelbaar gaat. Het is geen evidentie om een school te vinden waar hij zich goed zal voelen, maar ik denk dat we er eentje hebben gevonden en we hopen keihard nu dat hij er binnen geraakt natuurlijk.

Op hetzelfde moment had de dochter muziekexamen waarvoor ze best gestresseerd was. Ze volgt nu haar tweede jaar piano en het was de eerste keer dat we haar plichtsbewust elke avond goed zagen oefenen zodat ze haar stukjes zonder partituur kon spelen. Ik vind het echt straf hoe ze dat eigenlijk al best goed kan.

Wij hadden vorige week ook onze eerste afspraak bij de architect voor de plannen van ons verhuisproject en we werden weggeblazen, het huis staat echter zonevreemd dus het is afwachten wat de gemeente zegt, maw niets is zeker, maar we hopen er wel enorm op en zien onszelf echt wel wonen in het groen.

Ik ging daarnaast ook voor het eerst terug fysiek lesgeven in mijn oude school en stond dus terug in het lokaal waar ik vier jaar geleden afscheid van nam. Ik zag dan ook heel wat van mijn oude collega’s terug wat een onverwacht fijn weerzien was, onverwacht omdat ik meestal denk dat mensen me sowieso snel vergeten maar dat bleek helemaal niet het geval dus was het echt fijn (achter het mondmasker) om (heel) kort en krachtig bij te praten tijdens de pauze.

Ik begin trouwens (net als iedereen) de horeca wel echt enorm te missen want na zo een drukke week heb ik gewoon erg veel nood aan een avondje bijpraten met de man, effe tot rust komen bij lekker eten en een goed glas wijn, enkel wij twee, gelukkig bestaat er wel zoiets als de PlayStation waardoor we tijdens het weekend toch een dik uur hadden om effe onder ons twee te wandelen en de rust op te zoeken.

We kregen in ons pakket afgelopen week de volgende groenten: aardappelen, broccoli, witloof, spruitjes, wortelen, veel sla, prei en paksoi!

En ik deed er dit mee:

 • Witlooftaart met slaatje
  Ik baseerde me op dit gerecht wat best een aanrader was, niet moeilijk, wel lekker en ik hou wel van het witloof dat eens niet fijn gesneden in een quiche gaat!
 • Winter bbq met aardappel in de schil
  Zolang de man er niets mee inzit om met een muts achter de BBQ te staan, houden we van een winterbbq, heerlijk met lekkere aardappelen en goei boter. Ik stoom/kook trouwens eerst mijn aardappelen bijna helemaal gaar omdat het anders gewoon te lang duurt.
 • Ovenschotel met aardappel, spruitjes en gehakt
  Kook/stoom de aardapelen, én doe hetzelfde met de spruitjes (maar dan wel kort en krachtig zodat ze niet beginnen stinken ;)), bak het gehakt rul met een uitje en wat look én voeg er even de spruitjes aan toe, leg het onderaan een ovenschaal, hier bovenop komen de aardappelen (grof pletten), kruid alles heel goed af en giet er een busje (soja)room over. Afwerken met geraspte kaas en 10 minuutjes onder de grill.
 • Pasta met venkel en prei
  Een lekker veggie gerecht, helemaal gebaseerd op dit recept!
 • Homemade pizza’s zijn altijd een goed idee!
 • Pannenkoeken zijn altijd ideaal als je geen brood in huis hebt en geen zin hebt om naar de bakker te gaan 😉
 • Bananenbrood met blauwe bessen
  We hadden natuurlijk weer eens bananen over en ik maakte dit bananenbrood met bessen, wat echt een lekker baksel was!
 • Gnocchi met rode pesto en broccoli
  Broccoli stomen of koken, een uitje met wat look aanstoven, de broccoliroosjes erbij en mengen met de rode pesto en wat zongedroogde tomaten. Gnocchi kort koken, effe opbakken (ik probeer dat sinds ik dat Jeroen Meus ooit zag doen, maar dat blijft toch echt soms een beetje een plakboel) en erbij mengen. Afwerken met Parmezaanse kaas en eventueel wat pijnboompitjes!
witlooftaartje

In de bento’s ging er weer vanalles waar ze ontzettend blij van werden, zoals eitjes, stukjes gehaktbrood, tomaten, komkommer, sla en als dessertje stukjes opgerolde pannenkoek met choco, iets dat me altijd terug doet denken aan die pannenkoekentaarten van vroeger, nog iemand?

16 reacties

  1. Och nee, ken je dat niet? Dat was zoiets dat ik als kind altijd wou maken omdat het zo tot de verbeelding sprak (ik denk ooit een keer gezien in dat kinderprogramma op de BRT, Kameleon ofzo? ooh jeugdsentiment!), achteraf is gebleken dat dat allemaal best meeviel natuurlijk 😉 Een pannenkoekentaart is dus gewoon een taart van pannenkoeken waartussen je eender wat kan smeren, zoals ze hier doen: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/79213/pannenkoekentaart-met-chocolade

 1. Je had mij al geïnfluenced met die groentenpakketten (ze leveren blijkbaar ook in Antwerpen, toppie dus ;)) maar die paksoi kreeg ik niet goed verwerkt… Wat heb jij daarmee gedaan? (of heb ik erover gelezen in je overzicht?)

  1. Oh maar zo tof zeg! Ze zijn goed he die pakketten! Awel, je hebt het goed gezien, ik heb die paksoi tot deze week laten liggen wegens zelfde probleem en op een gegeven moment veel zin in frietjes 😉 maar ik heb er deze week dit mee gedaan, superlekker met die kikkererwten en makkelijk! Helemaal veggie hier met parelcouscous en een eitje erbij!

   1. Ze zijn keileuk! Ik bestel niet iedere week groenten, maar wel fruit (afhankelijk van wat in het pakket zit bestel ik of niet, ik wil met het merendeel iets willen doen :D) en het is echt supergoede kwaliteit. Dus nog eens een welgemeende merci 😉

   2. Heel erg graag gedaan, zo ontzettend leuk om te zien dat wat ik hier deel (en altijd over twijfel of het wel ‘interessant’ genoeg is) toch soms bij iemand anders iets kan doen bewegen, dus super merci om dat hier achter te laten weten!

 2. Hopelijk gaat het de goeie weg op met de kindjes, na bezoekjes aan psycholoog en kinesist!
  Wij doen hier ook vaak van pannenkoeken(ontbijt), ook al bakken we zelf brood (met zo’n machine hé, niet met de hand).
  En mmm, pasta met venkel. Jammer dat mijn man geen fan is van venkel, anders stond het veel vaker op tafel…

  1. Oh dankjewel en ik hoop het ook echt…
   Wij bakken ook eigenlijk altijd ons eigen brood (met een soortgelijk machien ;)) maar alle bloem is weer op en we geraken niet tot in de winkel, ken je het?
   En oh ik ben zo een fan van venkel, vroeger ook absoluut niet, maar tegenwoordig draai ik dat overal in waar ik kan, dus wie weet komt dat nog ooit in orde met de man!

   1. Wij kopen meestal grote zakken bij Aveve, maar die is hier vlakbij dus wel handig om erom te gaan.
    Ik heb geen hoop voor de venkel, maar ik trek het mij niet aan en maak soms eens een apart gerecht voor mij. Iedereen tevreden dan :-).

   2. Ahja, hartjes voor Aveve, de beste bloem ever ;), maar doen jullie dan van die hele hele grote zakken? Wij doen meestal max 3 kilo omdat ik dat anders ineens zo veel vind wat belachelijk is want nu moeten we om de haverklap nog altijd om bloem 🙄

 3. Ja, wij hebben zo’n zak grove bloem van 10 kg, en dan kopen we kleinere pakken met vb. waldkorn of zo en dan doen we volgens de improvisatie van het moment een mix. Soms ook eens met noten in ook. We scheppen wel een deel over in een kleinere afsluitbare doos, anders is dat ook niet zo handig. Zo doen we wel een hele tijd met een zak :-).

  1. Die grote zakken zouden wij miss ook eens beter doen, want nu is dat redelijk onnozel om evenveel bloem in huis te halen maar dan kleiner verpakt 🤔 De waldkorn is idd echt wel heerlijk, dat is ons standaard brood hier: een helftje waldkorn en een andere helft boerenwit.

 4. Mijn favoriete witlofquicherecept is verdwenen in The Great Crash, maar het is heel simpel, lekker en vega: bladerdeeg, stronkjes witlof in vier snijden en kort karameliseren, peer in kwartjes snijden, schikken in een soort bloem en daarover kruimels kruidenkaas strooien. Standaard quichevulling erover gieten (3 eitjes, room, snuifje peper en kruidnoot) en BOEM. Beste. Quiche. Ooit.

  1. Oh dat klinkt echt goed, ga ik ergens bewaren op mijn harde schijf (in mijn kop dus ;)) en hopelijk er op tijd terug aan denken!

Altijd fijn om iets te horen!