Week 8: een nieuw begin

Op de brug naar beter in Frahan!

De krokusvakantie was voorbij en dat luidde een nieuw begin in voor een aantal dingen, voor mij een nieuw begin omdat ik sinds vorige week een halve dag (extra) lesgeef én dat op mijn oude secundaire school om ze daar een paar maanden uit de nood te helpen. Het is best een beetje dubbel, enerzijds voelt alles vertrouwd aan, anderzijds is het toch heel erg nieuw, enerzijds moet ik loslaten hoe ik het vroeger deed, anderzijds is wel alles zo goed als hetzelfde gebleven. Het is dus wat zoeken, zeker aangezien die eerste les ook nog eens online doorging.
Het was afgelopen week ook een nieuw begin voor de zus waardoor zij de komende periode onze bubbel af en toe een paar dagen zal komen uitbreiden.

Lekker brunchen in het weekend

En natuurlijk was er ook een nieuw en vers groentepakket dat klaar stond om gebruikt te worden. Deze keer werden we verwend met puntpaprika’s, pastinaken, andijvie, witte kool, rode ajuin, paarse spitskool en venkel

Ik maakte er het volgende mee

 • Wok van paarse spitskool en rode uit met kip
  De kip in stukjes aanbakken én uit de wok nemen, daarna de rode ui met look aanstoven en de spitskool (in fijne reepjes) erbij voegen, even doorwokken tot alles zacht is waarna de kip er terug bij mag. Ik werkte er nog wat oestersaus door en veel koriander (ja ik ben verslaafd ;)), serveren met noedels of rijst.
 • Pancakes met appeltjes en kaneel
  Ik heb echt al ontzettend veel recepten uitgeprobeerd en deze is toch echt wel één van mijn favorieten: maak een deegje van 200 gr bloem, 1 zakje vanille suiker met extra vanille extract of poeder, 2,5 dl melk, 50 gr boter, een snuif zout en 1 groot ei. Alles goed mengen en kleine pannenkoekjes van bakken.
 • Simpele appelcake, altijd blij als één van de recepten op de blog zelf van pas komt.
 • Winter BBQ met slaatjes
  In het weekend doen we in de Ardennen nogal eens graag een BBQ, gewoon wat slaatjes en één stukje vlees erop, altijd lekker, ook al is het gewoon onder ons, toch blijf ik echt wel moeite doen. Als slaatjes had ik:
  Witte kool met wortelen (en mayonaise natuurlijk)
  Andijvie, tomaat, lente-ui, punt paprika
  Venkel en paarse spitskool met peterselie

  De laatste twee goed afkruiden en bedruppelen met goede olijfolie
 • Andijviesalade met pastinaak, punt-paprika, appel, feta en pijnboompitten
  De pastinaak in blokjes roosteren, de andijvie, paprika en appel fijnsnijden, pijnboompitjes roosteren en alles door mekaar husselen. Goed afkruiden en mengen met goede olijfolie, een echt lekkere vegetarische maaltijd salade!
 • Pasta met Italiaanse worst en venkel
  Weet je nog van een tijdje geleden die pasta met venkel, heerlijk blijft die, ik maakte hem ook al in week 2
 • Champignonnenconsome met ravioli en balletjes
  Een superlekker gerechtje dat ik vond in een kookmagazine van een supermarkt want als ik er nog eens kom, dan pak ik er altijd graag zo eentje mee Het receptje vind je hier. Echt een aanrader deze!
 • Risotto met oesterzwammen
 • Andijviestampot met spekjes & champigons
  Laat het duidelijk zijn dat er echt veel andijvie in het pakket zat dus ik maakte er eindelijk eens gewoon puree mee, gebaseerd op dit recept.

In de bento’s ging een echt slaatje met mozzarella, olijven, tomaatjes enz… en ze werden deze week ook nog een getrakteerd met zelfgemaakte sandwiches (receptje hier op de blog), soms denk ik echt dat ik zot ben geworden ofzo 😉

4 reacties

 1. En genoten heb ik er van.. Bedankt zus om me op sleeptouw te nemen, me nieuwe mooie plaatsen te leren ontdekken, omarmd te worden vol liefde van jullie en de kinders.. top.
  Me loves you all 😉
  xxxx

Altijd fijn om iets te horen!