Week #9 tem #12: van alles een beetje en nog wat meer

En ineens is het 4 weken verder: er was veel werk, er was Batibouw én er was eindelijk wat progressie op ‘nieuw huis’-vlak (zo ontzettend spannend, maar het zal er binnenin compleet anders gaan uitzien dan hoe we nu wonen: ruwe blote baksteen, beton, veel glas…), er werd wat opgeruimd, er waren wat paniekjes ivm de verhuur van ons Paula (ja, vanaf 1 mei staat het echt echt te huur (!), maar de profielpagina moet nog een serieuze update krijgen wat werkelijk complete miserie is om dat in orde te krijgen, alsook een kuisfirma vinden, de paniek is dus nog niet over ;)), er was nog wat extra werk op KUL met stagebezoeken heinde en ver (alleja wat heinde en ver is in Vlaanderen natuurlijk en ik heb tegen een 62-jarige student gezegd dat ik ‘een trotse stagemoeder ben’ ;)), er werden sleutels teruggevonden in de sjakos nadat ik er al een maand naar op zoek was (serieus, in mijn sjakos, maar sindsdien heb ik dit handig dingetje eraan hangen) er werd gevierd, er werd nieuwe muziek ontdekt (zwaar zwaar fan van geworden van Caroline Polachek), er was bij mij weer eens een kleine inzinking die er eigenlijk al lang zat aan te komen, er werd een school gezocht voor de dochter (opnieuw zo spannend want ze gaat een compleet andere weg op dan de twee oudste broers, naast een streng college en een vrije kunstschool in Antwerpen, komt er dus nu ook een echte technische school bij waar ze stem-wetenschappen wil volgen, duimen maar dat ze binnen geraakt!), er werden serieuze en zware gesprekken gevoerd (die zijn precies nooit ver weg), er werd heel veel gekookt, er kwamen bloesems aan de bomen, er werden veel koffies (en in mindere mate wat cava en witte wijntjes) gedronken, er waren best wat zieken, er waren ook veel beugels, er zijn examens, er was een fijne pianostemmer met hond in huis, er werd terug wat meer geoefend op die piano, er was een museumbezoek met oma & opa dat deugd deed, er werd een beetje gelezen (voor alle leraren hier is deze echt mooi: Die ene leerling), er werd veel gevloekt op de werken in de straat (en het nog grotere gebrek aan parkeerplekken) dus er werd nog meer gewandeld en getreind, er werd een 180e les  duolingo afgewerkt (#whoopwhoop maar ik ben wel gestopt met Arabisch wegens te lastig zo effe tussendoor), er werd naar De Mol gekeken (en er bleek een oud collega mee te doen, altijd toch wat vreemd) én er was vooral veel willen maar weinig schrijven.

Ik hoop zowat elke maand dat de rust wederkeert maar ik begin stilaan te beseffen dat ik dat beter kan omdenken naar gewoon iets minder druk. Ik besef natuurlijk ook dat we middenin ‘die jaren’ zitten waar er nog vanalles kan of staat te gebeuren, en eigenlijk is dat ook vooral iets om blij om te zijn denk ik.

Vier weken aan recepten is veel dus ik zal maar een selectie maken van alle gerechten naast de pizza’s, de spaghetti ’s, de vissticks, de cordon bleu, de pita, de tomatensoep(en), het stoofvlees en de vol-au-vent (wat neerkomt op best veel comfortfood bedenk ik me):

 • Linguine met courgette & kikkererwten, , receptje hier te vinden.
 • Provencaalse groenten/aardappelschrijfjes & worstjes uit de oven, gebaseerd op een gerecht uit De snelle bakplaat en één van mijn all time favorieten waarbij je de aardappelenpartjes met veel olijfolie en kruiden eerst op 200 graden een 30 tal minuten op een grote bakplaat in de oven zet, dan eens goed omschept, en daarna de groenten en de worstjes er bij doet en nog eens voor 20-30 minuten in de oven zet. Heerlijk makkelijk en lekker eten.
 • Veggie taco’s met zure room & guacamole, waarbij ik een zak mexicaanse groenten van AH bakte met veggie kippenblokjes en een blik tomatenstukjes, altijd lekker!
 • Couscous met geroosterde groenten, falafel & humus, waarvoor ik me baseerde op dit gerecht maar er gewoon alle groenten in kieperde waar ik zin in had 😉
 • Zalm & broccoli schotel, lekker en makkelijk, hier gevonden!
 • Tartiflette, eentje speciaal voor de man die zot is van gesmolten kaas en spek, maar voor mij veel te zwaar is.
 • Veggie kip curry & rijst, altijd lekker en ik vond een fijn receptje hier.
 • Pasta met venkel & italiaanse worst, eentje van mijn favorietjes:
  Snijd de venkel fijn, stoof een uitje met look aan in een grote pan. Knijp de Italiaanse worst uit boven de pan én bak het gehakt rul. Voeg de venkel toe en stoof verder. Zet een ruime pan met water op het vuur en kook de pasta. Voeg een blik tomatenstukjes toe aan de venkel en laat alles sudderen (voeg eventueel nog wat water toe en wat tomatenconcentraat). Goed afkruiden met peper, zou & Italiaanse kruiden, pasta afgieten en alles door mekaar mengen. Afwerken met geraspte Parmezaan.
 • Pompoen risotto, ik doe altijd maar wat, maar als je graag een recept wilt, is dit wel een goed exemplaar.
 • Groene groentencurry met vis, meestal vertrek ik van een bereiding als dit maar voeg ipv snijbonen andere groene groenten toe zoals courgette en broccoli.
 • Shoarmaschotel met veggie kip is een van die gerechten die we overhielden aan onze foodbox-periode.
 • Taco’s met kip & paprika uit de oven, opnieuw eentje van 15gram wegens erg smakelijk.
 • Ravioli met balletjes & broccoli is echt heerlijk simpel en van smaak!

Ik bakte cakes aan de lopende band wegens veel eieren (ook eentje voor de mannen in de straat waar ze wel heel blij mee waren én ik daarop zelf ook echt blij van hun reactie) én maakte meer dan eens sandwiches voor de kinderen die ze gewillig meepakten naar school.

Haha ge zou denken dat die sandwiches eerder onder druk gebeuren, maar post-its werken niet meer om hun aandacht ergens op te vestigen, dus heil aan een glazen spatwand en krijtstiften 😉

Nodig: 500 gr witte bloem, 1 tl zout, een zakje gist, 50 gr (gesmolten) boter of maisolie, 25 gr suiker, 20 cl melk,1 eiDoen: Goed kneden en laten rijzen, bolletjes maken, opnieuw even laten rijzen, daarna besmeren met een beetje melk en dan zo’n 20 min bakken op 200 graden!

Ge ziet het, een gevulde maand, op naar vakantie zegt, in de ideale wereld gingen we nu naar één van de vele leuke bestemmingen uit het nieuwe boek van de Kleine Globetrotter waar wij wel met twee roadtrips instaan (#trots wegens gewoon zo leuk!) maar we blijven hier want dat terras zal zich bij ons Paula niet zelf leggen voor mei natuurlijk (druk, je weet wel ;))

Ik ben absoluut niet sportief, maar die ene keer dat de man een foto trekt zit ik begot in een kano en geraakt die foto dan in een boek!

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!