Weekmenu #46 na de taarten en het vieren

DSCF2594

Gisteren vierden we de verjaardag van de tweede man in huis, 8 jaar is ie al. Ongelofelijk vind ik dat, misschien nog gekker na de tiener die ineens ons huis bevolkt en af en toe denkt dat hij al in de pubertijd zit sinds hij naar het medisch onderzoek is geweest om te laten controleren of ie helemaal voorzien is van oren en poten en de dokter daar zei dat ze nu stilaan in de pubertijd zullen komen, iets waar de oudste een heilige schrik van heeft maar zich nu af en toe bij een lastige bui al achter verschuilt. Wij vinden dat btw vreselijk amusant, dat tot grote ergernis van de betrokkene šŸ˜‰ Maar die tweede man dus, het kind dat een even groot hoofd heeft dat vol steekt met chaos of ideeĆ«n, het is maar hoe je dat bekijkt en dus heel erg lijkt op zijn moeder waarmee hij dus ook een pak makkelijker botst dan met zijn vader. Kinderen zijn spiegels, je kan daar gewoon niet onderuit. Onze jarige werd getrakteerd met veel taart (ik ga nog eens een aantal toppers bloggen) en kadootjes waarvan het ene mogelijks nog beter was dan het andere, zo hartverwarmend en zo blij was ie er allemaal mee, want het is me er eentje, die Janneman van ons. Hij bezorgt ons meer dan gemiddeld grijs haar, maar verwarmt ons ook zo, zijn gekke plannen, zijn onuitputtelijke fantasie, zijn grote droom om uitvinder te worden, zijn drang om zich zelfbewust te uiten, zijn trek in goed eten, zijn piepkleine hartje, zijn grote wil om goed te doenā€¦ lieverd toch, zo trots op jou en zo blij om al 8 jaar jouw moeke te zijn. Zo veel hartjes voor jou.

Ons weekmenu dan:

  • Witloof met hesp en kaas
  • Gnocchi met venkel (V)
  • Prei, pastinaak en wortel uit de oven met een stukje witte vis
  • Pompoencurry met zoete aardappel en rijst (V)
  • Aardpeerpuree met gebakken paddenstoelen en een stukje kip
  • Asperges a la flamande (V). Ach jong, regels zijn er om gebroken te worden en de opa en oma kwamen af met een bussel eigen gekweekte asperges uit de diepvries, ik zou zot zijn om die niet klaar te maken omdat we nu niet bepaald in het aspergeseizoen zitten šŸ˜‰

Tomatensoep met ballekes

Bento: kaasblokjes, rode puntpaprika, eitjes, komkommer, kerstomaten, pasta en sla

Altijd fijn om iets te horen!