Een Paula update

DSCF2179

Het is al lang geleden dat ik nog eens iets schreef over ons Paula en dat komt omdat we er enerzijds een beetje in zijn stilgevallen door te profiteren van de rust en de stilte aldaar, maar anderzijds ook omdat ik gewoon op elke foto zie wat er nog moet gebeuren en geen zin heb om eraan te beginnen 😉 maar het moet wel gebeuren, want we hebben onszelf afgelopen herfstvakantie, samen met de verhuurfirma, een deadline opgelegd. Als alles goed gaat zullen we vanaf krokus 2018 klaar zijn voor verhuur. Als ik het zo opschrijf blijft dat heel gek aanvoelen. Het is niet dat ik niet wil dat er andere mensen van kunnen genieten, maar het voelt aan alsof we ons kindje zomaar weggeven. We hebben al vaak overwogen om het gewoon toch niet te doen, maar de kostprijs die daarmee samengaat, valt gewoon niet te rijmen met de weinige keren dat we er echt zitten (zelfs als we alle hobby’s schrappen blijven er nog genoeg andere verplichtingen – olé voor een hoopje schoolplichtige kinderen  – waarvoor we toch veel meer in de buurt van Mechelen moeten blijven). Maximaal één weekend om de twee/drie weken is gewoon echt veel te weinig en is daarnaast ook absoluut niet goed voor het huis zelf, maw we hebben een deadline dus, een paar maanden om nog:

DSCF2198

 • 1 bed in elkaar te steken: we kozen uiteindelijk niet voor IKEA-bouwpakketten, maar gingen met het idee van beddenbakken naar een grote schrijnwerkerij waar alle planken op maat werden gezaagd en waarna de wederhelft ze zonder handleiding ze in elkaar zette. De wederhelft is meer dan handig maar doet het naar zijn eigen zin veel te weinig, dus hij heeft al serieus zijn hartje opgehaald met de 6 andere bedden (in totaal 9 slaapplaatsen btw)

DSCF2202

 • krukjes verder te schilderen. Ik liet naast de vogeltjes mijn goesting los op IKEA-krukjes en schilderde ze willekeurig geometrisch zwart, ideaal als extra zitje ergens.

DSCF2182

 • het terras af te werken

DSCF2210

 • de sauna/warmtecabine in elkaar te steken, we hebben in de tweede badkamer een kleine nis waarin een sauna zal komen. Alles is opgemeten, we moeten enkel de tijd vinden om eens langs de firma met (weeral bouwpakketten) te gaan, maar die tijd…

DSCF2208

 • de badkamers, maar ook de speelkamer te voorzien van extra vuurtjes. We (samen met de architect) hebben gekozen om het huis enorm goed te isoleren en te verwarmen met alleen een houtstoof, iets wat eigenlijk heel goed lukt en waar we – je mag dat gerust weten – op voorhand wel een beetje schrik voor hadden, maar badkamers zijn anders en worden dus voorzien van een extra warmtebron.

DSCF2191

 • een boekenrekje te installeren, een schapenvachtje te kopen, een poster te maken, het fotoboek af te werken, kijkboeken te scoren, mapjes te maken enz…

Op zich valt het best mee, maar die allerlaatste loodjes he… die wegen toch altijd zo belachelijk zwaar.

15 reacties

 1. ja, voor ons zou dat ook wel iets zijn, denk ik !
  waar ligt het huis ongeveer ?
  en de wandelingen die je zo nu en dan beschrijft, die zijn dan vlak in de buurt ?!
  helemaal ideaal !

  goede moed met de laatste loodjes !
  Nele

  1. Het huis ligt tussen Bouillon en Bertrix, eigenlijk een hele mooie streek zo vlak tegen de Semois (al zeg ik dat natuurlijk wel zelf ;)) en idd de meeste wandelingen zijn absoluut in de buurt! En merci trouwens voor de laatste-loodjes-moed!

   1. Ardenne Etappe! Ik schrijf me mentaal alvast in om m’n wederhelft en m’n gezinnetje eens tot in la Wallonie te krijgen. 🙂 🙂 Het ziet er zó ongelooflijk rustgevend uit!

Altijd fijn om iets te horen!