Kinderfeestjes: thema ‘dier’ voor kleine kindjes

Ter compensatie van al dat eten en koken, bleek het vandaag ineens een donderdag en dacht ik aan de tijd dat ik elke keer een kinderfeestje oprakelde, misschien tijd om er terug mee te beginnen. Vandaag doe ik er twee ineen hoewel ze enorm verschillend zijn kan het inspiratie zijn voor eender welk feestje rond een dier. Bob zijn allergrootste favoriet is een olifant, het kan zijn dat dit met de moedermelk mee is gekomen, maar wij twee zijn ongetwijfeld niet de enige die fan zijn van dat grote prachtige majestueuze dier. Mies zweert ondertussen bij wolven en vossen, maar toentertijd was ze wel dol op paardjes (welke meisje van 5 jaar niet?) .

DSCF7753

DSCF7796

DSCF7831
Bob werd vier en kindjes van 4 kunnen nog niet zo heel veel, maar kunnen wel kliederen met deeg en koekjesvormen en vinden dat over het algemeen wel fantastisch om te doen. Ik ging daarop naar de bakboetiek en zocht voor elk kindje een olifantenvormpje uit en samen bakten  de kindjes hun eigen olifantenkoekjes en kregen ze het vormpje mee naar huis. Heel fijn vonden ze dat, van het deeg kneden, tot uitrollen, tot vormpjes drukken, koekjes bakken is gewoon een hele leuke activiteit.Tussendoor kleurden ze nog wat olifanten kleurplaten, gingen ze samen op de foto en aten ze olifantencakejes (gebruik de tubes van de AVEVE, oogjes maken de boel altijd af!).

DSCF7739-001

Mies werd vijf en kindjes van 5 kunnen nog niet zo heel veel, maar kunnen wel kliederen met verf en glitters en vinden dat over het algemeen wel fantastisch om te doen. Ik haalde voor elk kind uit de banier een kartonnen paardje en heel veel glitter. De verf kwam van de IKEA omdat ze daar zo kleine tubes in hel helderen kleuren hebben, goud en zilver incluis. Wat wil een meisje meer? Als je in de IKEA bent, haal dan ook ineens belachelijk veel knutselschortjes in huis, dat blijft altijd van pas komen, ik vertel het je. Verf werd verdeeld over eierdozen en schaaltjes (alles wat dienst kan doen) en de meisjes (toen alleen meisjes op het feest) deden enorm hard hun best om hun paardje mooi te beschilderen, als de verf nog nat is strooi je er naar believen glitters in zodat die mee opdrogen. Een geweldige activiteit.

Feestje Mies 331

Feestje Mies 350

Feestje Mies 330

En toen ik nog eens door de foto’s ging van 2.5 jaar geleden zag ik ons Bobje zitten met een kartonnen olifantje en was de cirkel rond. Ik bedacht me dat beide acticiteiten ideaal zijn voor feestjes met kleine kindjes aangezien van zowat elk lievelingsdier van de jarige, koekjesvormen bestaan en kartonnen dieren, maar ik zeg het je van de knutselschortjes: haal ze in huis!

Feestje Mies 381-001

 

2 reacties

 1. ooh, wat komt dit goed van pas, zeg !
  volgende week ons eerste meisjesfeestje …
  en in die bakboetiek hebben ze zowaar zelfs een eekhoorn-uitsteekvorm :):):)
  zou je ook je koekjesrecept willen delen ?
  dankjewel alvast !
  Nele

Altijd fijn om iets te horen!