Fays-les-Veneurs – veel bos & water (12 km)

We verbonden twee routes in Fays-les-Veneurs: een gele (Du Bois à Boule (PA13)) en een blauwe (Du Haut de Croc (PA11)) om tot ééntje van 12 km te komen, ideaal om die trage zomervakantie af te sluiten. Zoals altijd zochten we naar veel bos en een plekje aan het water om te picknicken, beide criteria konden we ruimschoots afvinken bij deze wandeling. Als we over de 10 km zitten is het belangrijk dat het voor de kinderen haalbaar blijft door rustpauzes en brede boswegen waar je makkelijk met z’n allen naast mekaar kan wandelen en tetteren.

Ik ben altijd verbaasd hoe mooi het is in de streek Bertrix-Bouillon, waar ons Paula staat, met kabbelende bosrivieren en brede rotspartijen. Zoals altijd komen we amper iemand tegen en nemen we de tijd aan het water wat verbazingwekkend koud was zo op het einde van augustus. Onze eerste september werd vandaag goed ingezet en ik hoop nog heel lang het trage zomergevoel te kunnen vasthouden én anders kijk ik maar eens een keertje meer naar de beelden van eergisteren!

Zoals altijd kaartje en link; zie onderaan!

De dapperen van de hoop 😉 maar zo koud!
Zie hoe mooi

9 reacties

  1. oh, ik krijg al zin als ik dit lees en de foto’s zie …
    btw, zoonlief komt wellicht één dezer een uurtje naar Mechelen voor therapie. weet jij een leuk wacht-plekje voor mij, in de trant van, rustig zitten, lekkere thee, mooi, … ?

    1. Ohja natuurlijk! In welke buurt zit je? Een echt leuke en simpele koffiebar is Kaffee-Ine in het begin van de Onze-Lieve-Vrouwestraat, op de hoek heb je Kato Gateaux, ook heel rustig zitten daar, in Lief is het ook fijn vertoeven (Graaf van Egmontstraat), op de hoek van de grote markt heb je Gra én aan de andere kant is er Bar Klak, op de Ijzerenleen heb je Coffice (wel wat groter) en Beans (kleiner en gezelliger), achter stadhuis heb je Sweet B en wat verder door Noen en daartussen zit ergens nog de Vleeshalle, maar daar is het standaard wel wat drukker. Moest je aan Brusselpoort zitten, kan ik je Peloton de Paris aanraden en wat verder door heb je Bokes & Co, ook altijd leuk! Ohja en Siter Bean op de vismarkt natuurlijk ook! Ik moet duidelijk eens een ‘best of Mechelen’ blogpost doen 😉

    1. Aha, dan kan je zeker terecht in Bar Marie (was ik nog vergeten daarnet zeg! echt hele leuke plek!) of in Café De Olifant (bruin cafe, heel gezellig ook), allebei aan de overkant van het station. Bar Marie aan de linkerkant, ter hoogte van de brug, de Olifant aan de rechterkant (Consciencestraat), het dichtstbijzijnde van de vorige lijst is dan Lief (gewoon consciensestraat helemaal door en kruispunt over!)

Altijd fijn om iets te horen!