Uit het pakket #40 en #41: Twee voor de prijs van één

23092452-AEBA-4B7F-AAFC-D8B2C1110086

Mijn vorige week werd nog niet geblogd en daar is de nieuwe al, dus waarom er dan geen twee ineens doen? Het komt doordat mijn dagen gewoon te gevuld zijn. Er is gewoon teveel dat tegelijkertijd moet gebeuren: er zijn natuurlijk alle lessen die niet gewoon van de plank worden gehaald (echt, aan iedereen die nu zegt: ‘maar dat is maar het eerste jaar’, zwijg stil, ik geef al 15 jaar les en er is nog geen enkel moment geweest dat ik niets voor mijn lessen moest doen, het ene jaar al meer dan het andere, natuurlijk, maar als je je vak goed wilt doen, is dat gewoon een wederkerend iets), er zijn workshops die moeten gegeven worden (gisteren was er eentje, vandaag ging ik alvast naar een vergadering voor de andere, workshops voor een ander publiek dan mijn studenten zijn gewoon altijd anders, die vragen nog meer voorbereiding en geven me ook veel meer stress), er is de C1 die gehaald moet worden wat betekent dat er om de week vier uur les volgen ’s avonds bij komt om de kneepjes van het examen te kennen (en natuurlijk taken, ahja), er zijn de stages en de examens die er stilaan aankomen, er is natuurlijk ook nog super interessant onderzoek dat moet gebeuren, maar waar haal je je tijd vandaan als je constant met andere dingen bezig bent? Juist, in het weekend tussen al de andere activiteiten (die ik bewust niet skip), maar dan wel liefst in de tuin waardoor ik toch gewoon mee kan genieten van de mooie nazomer.

5A9932DE-B9C0-4A88-ADFB-04F9DFBDDDD2

Het is meer dan pittig maar het blijft me ook wel energie geven door al het leuks dat ik ontdek, toepas én aan mijn studenten doorgeef! De energie stroomt door mijn lijf maar doet me ook wel overdrive gaan, in een soort Duracell-modus én dat merk ik vooral als ik op zaterdagochtenden in de tekenacademie zit en als enige echt niet langer dan twee uur aan dezelfde tekening kan werken 😉 Dus ja, die vakantie die daar over een dikke week zit aan te komen, daar kijk ik nu al – niet zo stiekem – keihard naar uit!

Twee groentepakketten dus van de buurderij, met nog een hele hoop heerlijke tomaten en pompoenen van mijn grootouders, en dit is wat ik er zoal mee maakte:

Warmoespuree met een stukje vis
Geen foto maar naar het schijnt was het lekker (ik zat toen al terug in de les) maar gewoon aardappelpuree maken en daar de stukjes rauwe snijbiet tussen zodat ze wat slinken. Een visje in de pan bakken. 

Pasta met andijvie en paddenstoelen, pijnboompitten en parmezaan (V) (volgens dit recept)

ED2947B0-430E-44B9-BFEF-8853743C295A

Homemade pizza, een volledige bakplaat vol, heerlijk  (bodems volgens dit recept)

F4D00E97-81B9-4F88-B63F-E67482C1D5AC

Quiche van venkel en erwtjes  plus een paprikaslaatje met tomaten (V)
Venkel fijn snijden en lang laten stoven, op het eindje (diepvries)erwtjes erbij en veel kruiden. het deeg uitrollen in de bakvorm en de groenten erin storten. Een mengsel maken van drie eitjes met  250 ml een mix van room en melk. Kaas over strooien en 35 minuten in een oven van 200°C. 

6271BDA2-99AC-4C91-915B-87F38711D698

Pasta met gehakt en venkel
Venkel fijn snijden en stoven, gehakt bakken en tegelijkertijd pasta opzetten. Venkel en gehakt goed kruiden én als alles klaar is, alles bij elkaar gooien en mengen met (light)room. Verse kruiden om af te werken. Was een toppertje hier (ondanks de venkel!)

60D0DDD5-009C-4212-B4EF-C9423E7579D4

Stoofvlees met frietjes en slaatje
Het gerecht waarvoor ik ooit naar de buurderij trok én daarna bleef terugkomen: stoofvlees! Ik maak het altijd op de authentieke manier van vlees aanbraden, bier (in mijn geval rode wijn) erbij, kruiden en extra water, een bruine boterham met mosterd erop én dan de stoof zijn werk laten doen. Met frietjes en sla is dat gewoon een topper.

FEEAF52E-8E9E-4E43-871B-A1C1E9848109

Een curry van groene boerenkool met wortelen en pastinaak (V)
De wortelgroenten fijn snijden en aanzetten met wat look en een uitje, een blik kokosmelk erdoor en nog een extra blik water én goed kruiden met curry. Laten pruttelen en de boerenkool erbij. Rijst bereiden en aan tafel!

D80FBF6A-6FC8-480A-B5F4-D1BD215E2666

Tomatensoep met belachelijk veel ballekes
Ik kreeg heel veel tomaten van mijn grootouders afgelopen week én ik heb er oa een hele grote pot soep mee gemaakt die in een wip op was, want tomatensoep van echte goeie tomaten, dat is toch lekker!

FDC829B0-1488-4EE9-9D85-8491DFFEF381

Pompoenpuree met gewokte oesterzwammen & paarse boerenkool en een stukje gebraad.
Ik maakte de puree zonder aardappelen en dat was heel erg lekker door gewoon look aan te stoven en dan stukken pompoen erbij. Effe stoven, maar dan half onder water zetten én laten zacht worden. Na een klein half uur is de pompoen zo zacht dat je hem kan pureren. Een klein beetje boter erbij én wat nootmuskaat en je bent klaar! Heerlijk! De oesterzwammen stoofde ik met paarse boerenkool en look én het vlees braadde ik aan om daarna in de oven verder te garen én natuurlijk draaide ik porto in mijn vleesjus. Ja, het is herfst en dit was een zondagsmaal 😉 
F07F2880-2CF3-4C96-BC5E-05F3D74F3775

Pompoensoep met venkel
Ik had nog pompoen over (ik heb er nu nog) en nog een venkel én die heb ik gewoon samengedraaid en dat was echt een lekkere zachte combinatie! Aanrader dus!

image1

7 reacties

  1. toch straf, wat je in die drukte nog allemaal uit je culinaire hoed tovert !
    mss is de pompoenpuree wel eens iets voor ons om uit te proberen …
    hoewel, in dunne schijfjes op de bakplaat met wat look en olie ook héérlijk is …
    goede moed voor bijna dat laatste weekje !

Altijd fijn om iets te horen!