Vakantieplannen

A40D8CFE-368F-40B1-ACDB-D0E3565031E5
Ze is begonnen, de vakantie. Na een belachelijk rare dag waar ik examens moest afnemen van studenten die kloegen dat ik het hen ‘makkelijker’ maakte (waarom hadden ze dan zo hard moeten werken ?!?)(Btw, ik heb ze nog nét niet door het raam geduwd want de helft kon het nog niet) én eigenhandig een les inkortte die helemaal niet ingekort moest worden én dus een heel deel leerstof vergeet te geven. Na een klein uur, zeg ik ‘ok, het is in orde, laat de vakantie beginnen’ terwijl ik ergens weet dat het niet klopt, maar ik kan er mijn vinger niet opleggen. Iedereen vertrekt, er komt een brave studente langs die vraagt of de rest van de presentatie online komt? Mijn euro valt “fuck, ik ben gewoon een stuk vergeten te geven” 🙄 Serieus, echt erg en best gênant, waardoor ik nu heel mijn planning moet omgooien. Daar kan ik dus echt effkes om bleiten, het is op zich niet zo heel erg want de studenten waren snel genoeg weg 😉 maar het is gewoon idioot dat ze daarvoor 4 uur zaten te wachten op mijn les… én ik kan het alleen maar steken op de vermoeidheid die genadeloos toe slaat, dus ja de vakantie komt niets te vroeg! En in die vakantie:

  • ga ik eindelijk tijd hebben voor het stripboek (Black Paradise)(Moh! Dat staat dus gewoon op Bol!) van de buurvrouw dat pas de komende week uitkomt. Wij hebben alvast een exemplaar kunnen bemachtigen dat ze met veel liefde (ik denk dat toch aangezien wij één van de eerste exemplaren echt kochten) weer prachtig heeft gesigneerd. Volgens de man is het steengoed (ahja, die had geen examens te maken dus veel tijd) dus wat kijk ik er naar uit om het ook met volle aandacht te kunnen lezen! En ja ik maak ongegeneerd reclame want de buurvrouw verdient dat en wie weet zitten hier wel stripliefhebbers tussen mijn lezers! (En nee, ik doe niet aan die link-toestanden, want ik zou niet weten hoe dat juist allemaal zit ;))7F8BF31F-63E7-4FBE-BACE-B25FA1E44DB6
  • trekken we naar ons Paula waar de paashaas zal langs komen (oh heerlijk verstoppen gaat dat worden!)(laat ons allemaal hopen op mooi weer)(we moeten nog wel paaseieren in huis halen, oepsie…en waar vind je eigenlijk nog paaseieren met lintje en suikerbolletjes in? #nostalgie)
  • ga ik eindelijk wat tijd hebben om bij te praten met iedereen die met mij wil bijpraten 😉 heerlijk, wat kijk ik daar naar uit én dan nog is dat niet eens iedereen, maar alle iedereen die ik nu wel zie, daar ben ik toch wel al heel blij mee!
  • doen we het feestje van mies die bijna weer jarig is, een vossenfeest (ik besef dat dit anders kan overkomen ;)) met een schattenjacht dus na de vakantie eindelijk nog eens een verjaardagsfeestjes-post
  • én hoera, hoera… trekken we naar Lissabon! Oh wat kijken we daar allemaal keihard naar uit! Het wordt een weerzien na 15 jaar. De man ging er op buitenlandse stage, ik ging hem toen bezoeken en dwaalde in mijn eentje – helemaal als vrijgevochten vrouw enal (ahja hij moest werken) – door de nauwe kleurrijke straatjes, langs de monumenten en prachtige zichten, naar Bèlem om pasteis te eten, naar Sintra om het kasteel te bezoeken, naar de expo om me te verwonderen over het prachtige aquarium (onze kinderen worden zot als ze dat gaan zien;)) enz… ’s Avonds spraken de wederhelft en ik altijd af in de leukste restaurantjes en cocktailbars. Het was een heerlijke periode van afsluiten en terug beginnen, we verloren er ons hart en beloofden elkaar dat we er ooit zouden terugkeren met onze toekomstige kinderen. 15 jaar later is het eindelijk zo ver!

Ik ga genieten van de vakantie, echt, keihard, of dat is althans het plan, want ik ben er klaar voor en ik heb het echt nodig… ook al liggen hier nog dikke bruine enveloppen vol examens om te verbeteren, lessen om voor te bereiden, opdrachten om na te kijken, stages om te plannen, bedrijfsbezoeken om te regelen, onderzoek om verder te zetten, ditjes en veel te veel datjes…maar echt, nu effe niet, nu eerst vakantie!

12 reacties

  1. Geniet van Lissabon, mijn lievelingsstad! En het aquarium daar, daar moeten ze zelfs mij uitslepen, wauw… gaat een topvakantie worden!

  2. Oh geniet geniet geniet! En die paaseieren met bolletjes en een lintje: wij vonden die al wel eens bij onze bakker, per stuk te koop dan…

Altijd fijn om iets te horen!