Wat we afgelopen 2 weken aten (weken #12 & #13)

3DF8B83D-390E-4AC5-89F0-E74F4A6D9C20

Ondertussen zijn we al twee keer naar de buurderij gegaan én ben ik zo nog enthousiaster dan ik op voorhand was én dat heeft alles te maken met de hoge kwaliteit van de producten. In onze buurderij kunnen we fruit, groenten, vlees, zuivel, kruiden en gebak bestellen. Het enige dat ik echt mis is vis, maar ik snap ook wel dat dat nu eenmaal niet gekweekt wordt in de buurt, noch aan de bomen groeit 😉 We aten de voorbije weken onze voorraden op, maar stilaan moeten we die aanvullen (pasta, tomaten in blik, olijven, kokosmelk, rijst…) en plannen om in de toekomst bijvoorbeeld al die dingen gewoon maandelijks in te slaan. Ik stap op die manier helemaal af van het weekmenu, maar ergens vind ik het op dit moment ook gewoon fantastisch om geprikkeld te worden door wat er binnen komt. Eens ik de groentepakketten beu ben (ik ken mezelf, dat zal wel gebeuren binnen afzienbare tijd), zal ik waarschijnlijk wel terug overschakelen op een weekmenu en de groenten gewoon apart bestellen.

We namen de afgelopen twee keer:

 • Het surprise groentenpakket voor 4 personen én dat was tot mijn grote verrassing twee keer compleet anders wat ik echt fantastisch vind. Wat er in zat: groene kool, uien, wortelen, witte kool, radijzen, rode rucola, iets dat we niet kenden maar sla/kruidenachtig was, rapen, rode biet, selder,… 6 verschillende soorten groenten per pakket.
 • Zuivel als in yoghurt, melk, room, fruityoghurt, eieren en kaas. Je moet weten dat ik de kleindochter van een melkboer ben én man, wat was het lang geleden dat ik nog eens melk dronk uit een glazen fles die een randje room heeft in de flessenhals.
 • Vlees. Je weet dat we een pak bewuster hiermee zijn beginnen omgaan sinds onze vissenvangst in Tsjechië én dat is maar goed ook, maar eten het nog wel. Dus toen ik afgelopen week eindelijk het stoofvlees at dat ik al lang vergeten was, ben ik nu aan het uittesten geslagen, want wat een verschil in smaak en structuur.
 • Fruit, hier kan ik eigenlijk heel kort over zijn: onze kinders hebben nog nooit zoveel appels gegeten als de laatste weken én wij zijn dol op het appel/kers-sap.
 • Gebak, de man is dol op de zachte speculaas die hij anders niet zo makkelijk vindt.

En we aten oa (en ik had dat beter opgeschreven ergens want ik ben al weer wat vergeten ;)):

 • Raapjespuree met kip (die echt sappig was)
 • Curry met pompoen, kokos en rijst (V)
 • Canneloni met paddestoelen en groene kool (V)
 • Spaanse tortilla met ui en een slaatje (V)
 • Stoofvlees met frietjes (hét beste stoofvlees dat ik in jaren maakte)
 • Kalfsblanquette met paddestoelen én een slaatje (gehakt hoeft dus echt niet vettig te zijn)
 • Pasta met spinazie en spek
 • Bloemkool/selder-soep met brood (V) (nu de lente er echt aankomt, weet ik niet of ik de wekelijkse soep kan volhouden)
 • Meer dan één keer appelcake 😉
 • Yoghurtijs (moet ik nog eens delen)
 • Pudding en warme chocomelk met de verse melk
 • In de bentoboxen van de kinderen kwamen gewoon wat rauwe groenten die erbij zaten, kaasblokjes (heerlijke kazen in blok), olijven (uit blik, heb me ooit laten vertellen dat dat uit blik even goed is), een gekookt eitje…

Swat, laat het duidelijk zijn, wij zijn fan!

6 reacties

  1. Vooral de zuivel is duurder hen ik het gevoel, soms tot het dubbel en aangezien ze hier elke ochtend yoghurt eten (en dus minstens een halve liter nodig hebben) tikt dat wel door maar al de rest is gelijkaardig. Mijn vorige rekening was een kleine 20% duurder tov hetzelfde in de Colruyt, dus het scheelt wel maar zowel de kinderen als wijzelf proeven daarentegen echt het verschil!

 1. Mmmmm… klinkt allemaal zeer aanlokkelijk… ik wil ook wel eens uittesten of het iets voor ons zou zijn.
  Lees ‘voor mij’ want daar wringt het schoentje,… ik ben zo’n controlefreak en maak dus ook steeds een weekmenu (na uren snuisteren in kookboeken en tijdschriften) en om dit los te laten… klein stresske 😉
  Ik weet dus niet of ik het kan, me laten verrassen door een groentenpakket en daar dan creatief mee aan de slag kan gaan. Argh.. ik laat het idee hier nog even sudderen 😉

Altijd fijn om iets te horen!