Week #48: de gouden streep van chokotoff

We gingen bomen planten afgelopen week én dat deed was echt fijn!

Nu ik terug wat in mijn pen ben gekropen (en sowieso weer werk aan het uitstellen ben) , probeer ik ineens maar wat verder te schrijven want ik heb zoals altijd veel in te halen en veel plannen. Gisteren vergat ik trouwens te vertellen dat ik erachter kwam (alleja, ze kwamen dat vertellen dus het is niet zo dat ik het ineens ‘ontdekte’) dat er soms wel eens studenten meelezen en een receptje uitproberen, zo leuk, dus ‘hallo daar!’ (jullie weten wie jullie zijn!) Het doet me echter wel terug beseffen dat iedereen eigenlijk altijd kan meelezen, iets waar ik niet te vaak over wil nadenken want dat kan een beetje verlammend werken. Ik besef dat natuurlijk wel en vertel heel veel dingen niet, maar dat meelees-aspect (en je weet niet altijd wie) blijft toch iets geks aan dat bloggen.

Swat, vorige week was de eerste echte goeie week terug, de zieken waren uitgeziekt en de week begon met een mysterieus gouden pakje waarvan niemand de afzender kon ontcijferen. Het bleek het antwoord te zijn van de chocotoff-mensen nadat we afgelopen zomer een gouden streep in een papiertje vonden. Wat een leuke verrassing! Ik denk trouwens dat ik van alle influencer toestanden die ik al ooit zag passeren, de Côte d’Or actie de eerste en zowat enige was waarvan ik het echt jammer vond dat ik maar plankton ben ik de blogwereld. Mijn god, Côte d’Or chocolade, de olifant, de chocotoffen, de mignonnettes… oooh… er is weinig waar ik me meer in kan verliezen denk ik (en dan doen al die fitness blogmoeders op IG alsof ze daar überhaupt van eten 😉)

Swat, in ons pakket zat broccoli, zoete aardappel, andijvie, paprika en nog wat andere groenten en we aten er het volgende mee:

 • Broccoli met kip uit oven en zoete aardappelpuree
  De zoete aardappelpuree van Ottolenghi is fantastisch makkelijk en lekker (ik maak hem vaak zonder de limoensalsa én ook dan is ie zalig ) Ik braadde daarnaast kippenboutjes en broccoli, look en rode ui in de oven (even lang als de aardappelen)
 • Spinaziepuree met fish sticks
 • Gevulde paprika’s met rijst en een andijvieslaatje
  Altijd lekker om gevulde paprika’s te eten!
 • Frittata met broccoli, zoete aardappel en gehakt
  Dit was echt een lekker gerechtje, eens iets helemaal anders en toch werd het door iedereen graag gegeten! Receptje vind je hier
 • Stoofvlees met friet
  Er bestaat weinig beter comfortfood dan stoofvlees met friet en een slaatje van witloof denk ik. Het is gewoon ook zo makkelijk om dat ’s morgens in de slowcooker klaar te zetten en het er ’s avonds gewoon uit te kunnen scheppen. Ik doe sowieso nog altijd een boterham met mosterd bij mijn stoofvlies, maar heb ondertussen al wel het bier vervangen door rode wijn én voeg er tegenwoordig ook altijd een klein lepetje poepgelei aan toe. Ik heb geen idee of dat dat het beter maakt, maar op de één of andere manier vind ik het wel ‘stoer’ om een eigen receptuur te hebben van zo een klassieker.
 • Pannenkoeken na de boomplantactie
  We gingen bomen planten bij natuurpunt en aangezien het door corona geen groots evenement was, maakten we achteraf maar zelf onze pannenkoeken en warme chocomelk. Het was lang geleden dat het ons zo goed smaakte!
Wat een modder en wat een geploeter bij het bomen planten, maar wat een heerlijke activiteit.
Pannenkoeken met warme chocomelk (en ohja, gemaakt met echte chocolade natuurlijk)

Op het einde van de week kregen de kinderen weer een bentobos met kaas, paprika, tomaten, komkommer en pasta mee.

6 reacties

  1. Maar toch echt he, heb vandaag zelfs nog (laat Sinterklaas & omkoperij ;)) chocotoffen aan mijn studenten uitgedeeld (en er zelf gegeten ;)) Natuurlijk is het heel interessant met influencers en een groot bereik enz, maar ik vraag me echt soms af of er daardoor effectief meer chocolade verkocht wordt, want bij mij heeft dat zelfs een averechts effect ofzo, zo een beetje van ‘jaja, alsof die dat eet’ (en ooit haar geld aan zou geven), dat is gewoon allemaal zo ongeloofwaardig.

   1. Chocolade blijf ik kopen dus dat werkt … maar als ik tientallen keren een type matras, licht- en geluidmakend speelgoedje of … zie voorbijkomen. Nee dank u, als je zoveel producten gratis uitdeelt betaal ik er ook niks voor.

   2. Nee, dat is he… soms vraag ik me ook af of een merk eigenlijk die influencer zelf echt volgt, want anders zou je toch ook weten dat dat soms gewoon lachwekkend is als die op 2 maanden tijd bijvoorbeeld aldi, liddl, delhaize & carrefour zit aan te prijzen 😉 maar als het niet zou werken, zouden ze het niet zo doen zeker?

Altijd fijn om iets te horen!