Week #50: een beetje weemoedig

ik ben de laatste tijd veel bezig met oude foto’s en kwam deze van begin 2021 tegen.

Ik kan amper geloven dat we al bijna aan het einde van het jaar zijn, als ik dit schrijf is de winter begonnen, liggen er weer veel verstrengingen op tafel, is het buiten wit en zijn we nog anderhalve week verwijderd van aftellen en niet weten wat 2022 zal brengen. Ik vond het afgelopen half jaar niet zo lastig met corona, we hebben nog leuke dingen kunnen doen, hebben daar ook intens van genoten, maar zo een maand geleden sloop de coronamoeheid nog maar eens binnen, temeer omdat het allemaal zo uitzichtloos lijkt en de tijd genadeloos wegtikt. De kinderen worden ouder en wij ook én dat maakt me soms wel verdrietig, omdat het allemaal zo geruisloos verloopt en we maar moeten blijven doorwerken en schakelen zonder dat we er uiteindelijk voor beloond worden ofzo… ik klink weemoediger dan ik wil zijn, maar ik ben gewoon een beetje triest denk ik.

Ach swat, ik kookte vorige week wel én eindelijk deed ik nog eens mijn best om toch wat veggie te koken:

 • Pompoenlasagne volgens dit recept
 • Varkenshaasje met witloof, champignons & kroketjes is ideale zondagse kost wat we dus ook deden
 • Pasta met venkel & Italiaanse worstjes, volgens dit recept en dat is zo zo lekker
 • Herfstgroenten tajine met couscous en slaatje, Ik gebruikte heel wat groenten zoals zoete aardappel en courgette, met veel Ras El Hanout en rozijnen en amandelen om het af te werken.
 • Ovenschotel met vis en kaaspuree, deze ovenschotel is altijd lekker, winter of zomer is het een feest om deze te eten, in de zomer met een slaatje en eventueel pasta, in de winter met een lekkere Parmezaan puree!

De laatste bentobox van het jaar heb ik weer stevig gevuld met rijst, tonijn, olijven, paprika, komkommer en tomaatjes.

4 reacties

 1. De kinderen worden ouder en wij ook én dat maakt me soms wel verdrietig, omdat het allemaal zo geruisloos verloopt en we maar moeten blijven doorwerken en schakelen zonder dat we er uiteindelijk voor beloond worden ofzo…

  -> ik vind dat héél erg herkenbaar. Ik sukkelde hier vorige maand ook heel erg mee. Intussen heb ik 4/5e ouderschapsverlof aangevraagd. Ik spreid dit over 5 dagen om zo elke dag wat meer tijd te krijgen en hopelijk ook wat energie. Ik voelde mij zo leeg. Zoals je zegt, steeds maar schakelen en regelen en voor wat of voor wie…

  1. Oh dat is wel fijn van dat ouderschapsverlof, het mijne is al op maar gelukkig is mijn 2e semester altijd een pak rustiger dan het eerste en hoop ik daar echt wat extra zuurstof te vinden. Het is gewoon ook zo dat het opladen alsmaar langer duurt en het leeglopen alsmaar sneller gaat. Ik wil er niet zo over zagen, want ik besef dat we het nog héél goed hebben enz, maar soms overvalt me dat weemoedige gevoel echt enorm hard, alsof we de afgelopen 2 jaar in het vriesvak hebben gelegd en het er vergeten zijn uit te halen ofzo… Veel liefs voor jou en hoop dat je je snel wat energieker voelt!

 2. Onlangs in Dagelijkse Kost een variant gezien op je venkelrecept: met saffraan en merguez, ipv de Italiaanse versie. Ook erg lekker! Fijne feestdagen!

Altijd fijn om iets te horen!