Week #7: home alone

Terwijl iedereen (of zo lijkt het toch, zeker nu de man en de kinderen in de Ardennen verblijven) vakantie viert, zit ik alleen thuis want mijn school en lesgeven loopt door en zoals de traditie dat wil, heb ik zelfs een drukkere week dan normaal 😉 Ach, het is wel wat zo, een weekje alleen thuis zitten, het geeft rust, er is stilte, weinig tot geen afleiding maar het is ook eenzaam om ’s avonds alleen te zijn en met het bord op de schoot voor de TV te zitten eten (ohja, natuurlijk doe ik dat dan en meestal komt hetgeen wat op het bord komt niet uit een pan van het vuur, maar uit een bakje van de oven ;)).
Ik ga ongetwijfeld blij zijn als de week om is én ongetwijfeld ook foeteren op mezelf dat ik toch niet zo heel veel werk heb verzet, maar voorlopig maak ik mezelf wijs dat ik in deze week me ontzettend goed ga voorbereiden op al wat nog komt én aangezien we nog maar dinsdag zijn heb ik er nog steeds goede hoop op 😉

Afgelopen weekend zaten de kinderen op KSA weekend en gingen ook wij een weekend naar Sittard waar we genoten van heerlijk eten tussen het carnavalsgedruis in, maar de dagen ervoor kookten we onderstaand weekmenu bij mekaar:

Witlooftaart met vega zalm & slaatje van veldsla & wortelen
Eentje van mijn nieuwe beste vriend ChatGPT, wij maakten twee taarten voor ons 6 maar hadden wel wat over! Het originele recept is met ham, maar ik maakte een veggie versie door veggie zalm te gebruiken, een absolute voltreffer!
Nodig: 4 plakken bladerdeeg, 4 witlof, geschild en in dunne reepjes, vega zalm, 200 gram geraspte kaas, 3 eieren, 250 ml room, pezo
Doen: Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een taartvorm in met olie. Leg 2 plakken bladerdeeg op de bodem van de taartvorm. Leg de witlof, zalm en kaas op het bladerdeeg en herhaal dit nogmaals. Klop in een kom de eieren, room, peper en zout los en giet dit over de taart. Leg de overige 2 plakken bladerdeeg op de taart en druk de randen goed aan. Bak de witloftaart 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Laat de witloftaart afkoelen en serveer warm.

Halloumi, wortels uit de oven met platbrood
Dit recept komt uit De wereldse bakplaat (een boek dat ik waarschijnlijk nog in huis haal, want De snelle bakplaat is echt een topper!) en vond ik online hier We bakten er platbrood bij, we maakten het deze keer niet zelf maar hier kan je wel een makkelijk receptje vinden.

Koolraap carbonara
Het klinkt misschien wat ouderwets maar ik ben eigenlijk geen fan van alternatieven voor pasta of pizza (misschien herriner je je de saga van de befaamde bloemkoolpizza nog hier) en toch wou ik deze een kans geven. Opnieuw moet ik echter vaststellen dat ik geen fan ben 😉 Voor moest je het willen proberen, receptje vind ik hier en de koolraap pasta vond ik in AH.

Scampi, knolselderij & prei ovenschotel
Opnieuw eentje van de beste vriend ChatGPT! Ondanks het feit dat alleen de tweede zoon en ikzelf scampi’s echt lekker vinden, was dit toch een voltreffer, iedereen was fan!
Nodig: 500 gram scampi, 1 knolselderij, geschild en in blokjes, prei in ringen, 4 tenen knoflook, gehakt, 1 theelepel tijmn 2 eetlepels bloemn 200 ml room, 100 gram geraspte kaas, pezo
Doen: Verwarm de oven op 200 graden. Verhit olie in een pan en bak de knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de knolselderij, prei, tijm, peper en zout toe en bak nog 5 minuten. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg de room toe en laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken. Doe de knolselderij in een ovenschaal en leg de scampi erbovenop. Strooi de geraspte kaas over de scampi en zet de schaal in de oven. Bak de ovenschotel 15-20 minuten tot de kaas goudbruin is. Serveer direct uit de oven

Slaatje met sesamkip & rode kool
Lekker fris gerecht (klik hier voor recept) waarin rode kool weer eens wat anders wordt klaargemaakt.

Een hele smakelijke week!

Altijd fijn om iets te horen!