Zoo van Bouillon

Er is een zoo in Bouillon én ik wou daar echt al heel erg lang naartoe gaan, maar de man wou nooit mee (het leek hem zoiets schimmigs) dus toen hij gisteren aan het werk was en ik iets leuks met de kinderen wou doen, zag ik mijn kans schoon.

Hij had op één ding gelijk: het is wat schimmig, maar vooral om er naartoe te geraken want ineens moet je op de rijksweg een smal stijl steegje in, recht naar één van heuvels rond Bouillon, niet goed wetende waar er ergens een zoo verstopt kan zitten, én toch zit die aan het einde met een grote parking verstopt tussen de bomen.

We schrokken ons alvast geen beroerte toen we moesten betalen (altijd fijn met het gezin: 15 euro per volwassene en 11 per kind tot 12 jaar, kinderen onder 2 zijn gratis) en trokken het park, gewapend met een plannetje, in maar volgden binnenin het park eigenlijk gewoon de aangegeven route.

Je zou het niet verwachten dat hier in het bosrijke gebied, naast de vele soorten herten en schapen, ook giraffen, leeuwen, zebra’s, bruine beren enz… verstopt zitten. Het dierenpark is klein maar gezellig én je hebt door verschillende uitkijkplatforms altijd een mooi zicht op de dieren zelf. Net zoals zoveel dierenparken, is ook hier nog wel wat werk om alle dieren een mooier en groter verblijf te geven, maar er wordt wel duidelijk aan gewerkt, gelukkig maar. Op een tweetal uurtjes hadden we de hele route gedaan en was er nog tijd voor een drankje, een hapje (ook erg democratisch van prijs) en een bezoekje (voor zij onder 12 jaar) aan de speeltuin.

Ik vroeg aan de kinderen welke uitstap ze nu het fijnst vonden: de grotten of het dierenpark én ze kozen resoluut voor dit, het is appelen met peren vergelijken, maar voor de toegangsprijs van de grotten, hadden we nu wel het bezoekje aan de zoo, de speeltuin, drankjes én hapjes, daarvoor kan je al eens een schimmige weg inslaan denk ik dan.

En het is altijd fijner als mensen een gevoel voor humor hebben, moest je het niet kunnen lezen op het bordje: ‘ook zij hebben hun panda’ 😉

Meer info: https://www.parcanimalierdebouillon.be/

Altijd fijn om iets te horen!