Nog meer inspiratie voor leuke kamppost

Het is weer die tijd van het jaar, kinderen gaan op kamp en er worden heel veel briefjes over en weer gestuurd. Ik merk het ook aan de blogpost van vorig jaar die geweldig (voor mijn statistieken toch ;)) veel gelezen wordt, iedereen is op zoek naar inspiratie, ik ook trouwens, waardoor ik weer een heleboel ideetjes heb voor de volgende briefjes én die wil ik gerust delen.

Rijmen en dichten zonder uw gat op te lichten

Van zodra kinderen in de tienerjaren zitten, kan je wel degelijk in volzinnen een briefje volschrijven, als ze wat jonger zijn, zeg van zodra ze aap, noot, mies van dichtbij hebben bestudeerd ligt dat wat moeilijker. Veel verder dan ‘veel plezier op kamp’, ‘slaap je in een tent?’, ‘is het eten lekker?’ kom ik zelf echt niet, zeker niet als het gaat over neefjes en nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes, maw kinderen die niet uit mijn moederschoot kropen waar je dus sowieso altijd een pak meer op de vlakte blijft.
Toen ik afgelopen week briefjes aan het schrijven was én mijn eerste twee zinnen per toeval rijmden, was dat het signaal om loos te gaan. Met dank aan twee online rijmwoordenboeken voor het vlot aanvullen van de zinnen: rijmwoordenboek en rijmwoordenboek.vandale

Ter illustratie:

Zo leuk op kamp,
met je zaklamp
in je slaapzak op het veldbed
elke dag veel pret
heb je al fijn gespeeld?
of je al een beetje verveeld?
Dat zal zeker niet zijn
Want op kamp is het altijd fijn!
Nog veel plezier
Een dikke knuffel op papier.

Schoon enveloppen

Eigenlijk is het simpel, een briefje of een kaartje in een geweldig leuke envelop maakt het nog leuker om het te openen. Ergens is het stom om leuk inpakpapier of enveloppen te gebruiken, want ze scheuren het open en smijten het weg, maar toch… een fel gekleurde envelop, eventueel wat stickers is zo leuk in een stapel witte post én maakt het nog spannender bij het krijgen. Dat is toch gewoon zo?
(Ik vond mijn enveloppen & stickers trouwens in de Hema en den Action)

C76A6DF0-25F0-4D37-BD3A-C6497376E242

Extra puzzels & raadsels

Ik ben fan van raadsels, van puzzels, van iets waar ze mee aan de slag kunnen, dat misschien zelfs voor een grote zoektocht op kamp kan zorgen? Kijk hier voor hele leuke op categorie mét antwoord!

Wat nog leuk is zijn doolhoven, zeker voor de kleintjes, ze weten onmiddellijk wat ze moeten doen en  ze komen er altijd uit. Zoek in Google afbeeldingen op maze puzzle en selecteer er eentje of maak er natuurlijk gewoon eentje zelf, doolhovenmakers zijn veel te vinden op het net (een geweldig leuk algoritme dat daar trouwens achter zit, voor de IT’ers onder ons, sorry voor de niet-nerd-lezer, ik kon het niet laten ;))

Nog iets leuks zijn de dot by dot tekeningen, je kent ze wel, je maakte een tekening door de puntjes die je moet volgen, zoek opnieuw in Google of maak het wederom gewoon zelf. Zo makkelijk of zo moeilijk als je zelf wilt én ideaal voor de kleintjes, ze weten onmiddellijk wat ze moeten doen én zien (in tegenstelling tot ons) heel vaak niet wat er aan zit te komen!

2799AFC4-778C-48CC-8AC2-3AFAC06177DC

Het zelf maken is heel simpel, je voert de afbeelding via de afbeeldingsurl in (rechtermuisknop, adres van afbeelding kopiëren) én klikt daarna de af te leggen weg aan op de prent. Downloaden als PDF en gebruiken! Ik maakte er in elk geval onze nieuwe kaartjes mee dit jaar.

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [135.10 KB]

Nog meer inspiratie nodig?

Eén reactie

Altijd fijn om iets te horen!