Een moordmysterie als kamppost

De kinderen houden al een tijdje van moordmysteries en raadsels, in zowat alles: gezelschapspelletjes als Black Stories (aanrader die Black Stories vind ik, ook echt heel leuk als we bv in de auto zitten), raadseltjes online of op Youtube en nu ook de filmserie Knives Out.

Ik wou deze kampperiode dus een extraatje doen, zeker omdat de man met dit idee aankwam én ik het dan nog maar moeilijk uit mijn hoofd kreeg 😉 De bedoeling was om hen een echt moordmysterie op te sturen én dat verdeeld over enkele enveloppen, met aanwijzingen en hints. Aangezien ze met vier zijn en allemaal op hetzelfde kampterrein zitten, is het dus ideaal om hen tegelijkertijd maar toch apart in verschillende enveloppen op te sturen.

Ik deel hier graag alles, omdat de posts over ‘inspiratie voor kamppost‘ altijd gretig gelezen worden én dit goed van pas kan komen voor grotere kinderen!

Ik baseerde me op onderstaand raadsel én liet ChatGPT compleet loos gaan om op basis van deze 10 zinnen een krantenartikel, politierapporten én ander bewijsmateriaal toe te voegen (ik maakte de krant, het menu en de advertentie in Canva).

Het raadsel in het bos (bron)
Een oude man woonde alleen in een huisje in het bos. Op donderdagmorgen brengt de postbode de post. Hij ontdekt dat de oude man is vermoord. Hij belt de politie. De politie vinden twee flessen melk, de krant van maandag, een catalogus, een ongeopende brief en een menukaart van een Italiaans restaurant. De politie houdt vier verdachten aan: de postbode, de melkman, de krantenjongen en de eigenaar van het Italiaanse restaurant. Wie is de dader?

Daarnaast voegde ik in hun brieven zelf ook nog wat kleinere raadsels toe waarmee ze ook aan de slag konden. Ik heb geen flauw idee of ze het uiteindelijk gevonden hebben, maar zal dat wel horen binnen een paar dagen. Spannend!

Gebruik gerust voor jezelf, je kinderen of andermans kinderen én laat zeker weten of ze het geraden hebben!

Noot: ja, ik steek hier veel te veel tijd in, absoluut, maar ik hou echt zo hard van zulke dingen… heerlijk om te doen én met de komst van ChatGPT kan ik nog veel gekker gaan, geweldig! (en ik heb ondertussen wel een betalend account, wat op zich niet hoeft om dit allemaal te doen, maar het kost zoveel energie om zulke AI-systemen draaiende te houden dat ik voor mezelf heb uitgemaakt dat ik mijn steentje moet bijdragen om op z’n minst wat extra bossen aan te planten)

Noot 2: Klik hier om het antwoord te zien.

De dader is de krantenjongen. De oude man werd pas ontdekt op donderdagochtend terwijl hij elke dag de krant zou moeten krijgen, de krantenjongen aka hulpkelder vermoordde hem dus (omwille van de envelop met geld, die hij zelf goed kan gebruiken want hij combineert al twee jobs) én kwam na maandag niet meer langs om de krant te brengen…

Nog wat inspiratie voor kamppost nodig?

5 reacties

  1. Wauw, kamppost next level in het kwadraat. Ik hoop dat ik Felix enthousiast krijg voor de Chiro (maar vrees ervoor) dan kan ik ook zo’n zotte dingen doen.

  2. Zo leuk! Ik heb alles afgeprint, dit lijkt me een ideale activiteit voor tijdens het ‘hou jullie rustig bezig, mama moet thuiswerken’ moment. De link naar de oplossing werkt bij mij wel niet 🙂

  3. Super tof alweer Elke! Dit had ik als kind ook graag ontvangen, alhoewel, ik niet zo een dappere ziel ben en dit misschien nachtmerries zou triggeren 😀

Altijd fijn om iets te horen!