Nog véél meer inspiratie voor leuke kamppost ;)

Ondertussen zijn onze kinderen allemaal thuis van kamp en kregen die – niet in het minst van mezelf – best veel post. Ik merk het steevast aan de statistieken op de blog dat heel wat mensen altijd op zoek zijn naar inspiratie, ideaal dus om al hetgeen ik dit jaar opstuurde (niet alleen naar onze kinderen) nog eens te delen.

Er zijn al eerdere jaargangen eentje van 2017 en een andere uit 2018 waar ik heel veel links deel voor spelletjes, moppen en kruiswoordraadsels. Eén van de dingen die ik daar ook deel is de Bpost-app die nog altijd uitstekend werk levert en ik ook nog altijd gebruik, maar ondertussen ben ik ook heel erg fan geworden van een andere tool: de online kaartenfabriek van Hallmark. Je kan ook hier vertrekken van foto’s maar evengoed van de talloze thematische ontwerpen (handig) die je kan aanpassen en op datum kan laten afleveren waarna de ontvanger hem in een envelop toegestuurd krijgt. Het is werkelijk een ontzettend gebruiksvriendelijke applicatie aangezien je bijvoorbeeld ook eerder bestelde kaarten kan hergebruiken. Ik ben oprecht echt fan.

Natuurlijk ging ik ook zelf creatief aan de slag met verfvlekken die monsters werden en kocht ik mezelf wat van dat magisch zwart papier waar je op kan krassen (zoals altijd in de Action ;)). De kinderen vinden het sowieso geweldig en ik kon mezelf weer even laten gaan (en nee, ik vind trouwens helemaal niet dat ik echt goed kan tekenen, maar zoals eerder al gezegd: heil aan ‘How to Draw Almost Everything’). Soms gebruik ik ook gewoon kleurplaten als briefpapier, want het is niet dat ik die anders zelf zou in kleuren 😉

Tegenwoordig vind je naar mijn gevoel nog maar amper mooie enveloppen (en ik heb ook geen zin om ze zelf te plooien) dus fleur ik daarom gewone enveloppen steevast op met stickers (HEMA). Mooie postzegels doen het ook altijd goed én je kan die speciaal vragen in het postkantoor of bestellen, maar weet wel dat je daarvoor 1 euro meer betaalt (voor een setje van 10). Ik stuur trouwens altijd de kamppost prior op, want de tijd dat ze er zitten is gering en de afstand tussen de boer en de kamppostbus soms groot (met andere brieven of post doe ik dat trouwens niet, maar ik vind het fijn om zeker te weten dat de brieven op tijd aankomen).

Tot slot, wat schrijf je in de brief? Je kan altijd de andere kinderen iets laten schrijven, dat is voor iedereen plezant, maar je kan je ook laten gaan met andere ‘speciale’ taaltjes, zoals dat van de Minions bijvoorbeeld. Ik vond via Google heel wat Minions-woordjes en ging dan maar op hetzelfde elan verder (maar stuurde sowieso ook wel een vertaling mee 😉 zoals bijvoorbeeld onderstaand voorbeeld:

Bello <naam>
Para tu campo bonno bonno!
Banana?
Gelato?
BEE DO BEE DO BEE DO hot-dog
Poopaye
Muak Muak Muak

Minion taalNederlands
Bello!Hallo!
Poopaye!Vaarwel!
Bank yu! Dank u wel!
Me want banana! Ik heb honger!
Underwear Ik ‘zweer’ het
Bee Do Bee do Bee do!Vuur!
Tatata bala tu! I haat je (en aanverwanten)
Baboi Speelgoed
Po ka Wat?
Bable Appel
Gelato Ijs
Butt Kont 😉
Nah 1
Dul 2
Sae 3
Para tu Voor jou
Chasy Stoel
Kan pai Proost!
Pwede na Zullen we starten?
Luk at tu!Kijk nu eens naar je!
Muak MuakKus
DittoHet spijt me
ButtomBottom
Stopa!Stop!
Lijstje overgenomen en aangepast van https://despicableme.fandom.com/

Aangezien er dit jaar wel heel wat 6/7-jarigen op kamp gingen koos ik mijn woorden op de kaartjes zeer zorgvuldig. Ik volgde namelijk ooit ‘lang geleden’ een cursus ‘Schrijven voor kinderen’ bij het geweldige Wisper waar we in onze eerste les leerden schrijven op AVI 1 niveau wat min of meer neerkomt op het schrijven met één lettergreep woorden. Ik stuurde oa volgend tekstje een aantal keer op (zo blij dat ‘kak’ maar één lettergreep heeft, ik zag al die enerzijds ontzette maar anderzijds giechelende gezichtjes zo al voor me 😉)

Een knoop in je das
en een wei vol met gras
Een lamp in je zak
en een put vol met kak
Een nacht met een vuur
en een vriend elk uur
Een hoofd met een pet
en een kamp vol pret!

(en voor al je ‘Rijmen en dichten zonder uw gat op te lichten’ inspiratie, ga naar het grote rijmwoordenboek!)

Nog veel postplezier!

Nog meer inspiratie nodig?

2 reacties

  1. Heerlijk de kampkaartjes! Vooral om ze te sturen! Hier ook echt een kaartjesfan. Maar enveloppen zijn inderdaad tegenwoordig saai en vooral gewoon wit.
    Zoen XXX

    1. Dat jij graag kaartjes opstuurt, daar had ik nog niets van gemerkt zeg 😂 en oh amai als die van jullie ooit op kamp ga je helemaal je hartje kunnen ophalen! 😘😘😘

Altijd fijn om iets te horen!