Inspiratie voor leuke kamppost

Kampgangers die kaartjes sturen is één ding, maar zelf al die kamperende jongelui van post voorzien is een hele andere zaak. Sinds het eerste metekindje op kamp ging, sturen we iedereen die ons van een adres voorziet een kaartje of brief want post krijgen is nu eenmaal altijd plezant. Onze kinderen hebben wel wat trouwe supporters wat het toekrijgen van post extra spannend maakt, maar ook wij doen ons best om hen van leesmateriaal te bevoorraden. Bij ons eerste briefje, hebben we nog emmers inspiratie, bij het laatste al heel wat minder en is het vaak zoeken naar wat zinnige inhoud (zeker als het leesniveau niet van dien aard is dat je woorden met meer dan twee of drie lettergrepen mag gebruiken 😉)

Aangezien ik er altijd vanuit ga dat niet alleen wij af en toe last hebben met het vullen van de briefjes, hier wat inspiratie voor extra leuke kamppost:

  • een tekening (iets wat we sowieso gaan doen bij onze voorlopige analfabeet)
  • stempels & stickers! (plunder HEMA)
  • een stripverhaaltje (knip en plak uit de krant of van het net, maar stel dat je echt echt echt veel tijd hebt en vooral massa’s goesting kan je die zelf maken via Pixton, Arthur of Lego)(ik zelf nog nooit gedaan, maar wel getriggerd nu ;))
  • mopjes, geschreven of als in een cartoon (zeer standaard bij ons, vinden ze de max!)
  • raadsels (wel de oplossing meegeven, want je wilt niet met een gefrustreerd kind zitten als die eindelijk thuiskomt en je absoluut niet meer weet waar je dat raadsel vandaan haalde)
  • rebussen (kan je zelf maken via hier)
  • woordzoekers voor de puzzelfanaten (kan je zelf hier maken)

Als je je brieven typt en zoon of dochter beter leest in schoonschrift of de echte blokletters zoals hij/zij die kent uit de AVI-boekjes dan kan je altijd zulke fonts downloaden (hier en hier), installeren en gebruiken in je brieven.

IMG_0220[12058]

Naast de brieven heb je natuurlijk ook de kaartjes, waar het aantal zinnen sowieso al gereduceerd kan worden :)(hoera) Leuke kaartjes vind je overal, maar wil je de voorkant zelf pimpen dan blijft de welbekende bpost postcard app een hele leuke. Zo gingen we gisteren op de foto met de plaatsnaam van de plek waar één van de metekindjes gestationeerd zit (Paula ligt daar niet zo ver vandaan). Ik vind het nu al geinig als ik zijn gezicht zie bij het aankrijgen van deze kaart. Leuk aan de app is dat ze doorheen de jaren echt alleen maar gebruiksvriendelijker en uitgebreider is geworden!

DSCF7907

DSCF7925

Maar soms heb ik ook gewoon zin om echt iets creatiefs te doen (haha, wie had dat gedacht ;)) en vorig jaar maakte ik kaartjes met draadfiguren die de thuisblijvers konden inkleuren, zowaar een kaartje van ons allemaal, het resultaat was echt tof en kleuren is en blijft een hele ontspannende aangelegenheid. #winwinwin

wolf-01 vos-01 vlinder-01 beer-01 uil-01 olifant-01 hert-01 dolfijn-01pinguin-01 flamingo-01

Klik op de afbeelding voor groter formaat!

Nog meer inspiratie nodig?

7 reacties

  1. Bedankt voor de leuke tips! Zelf stuur ik ook altijd een nieuw stripverhaal (lekker makkelijk). Ik mobiliseer ook oma’s, peters&meters, … En ik stuur een zelfgemaakt krantje van wat er zich bij ons ondertussen afspeelt. Dan zet ik er bv een foto van een krater in met als opschrift “school ontploft na scheet turnleraar” of zo (hilarisch voor lagere schoolkinderen). Een kortverhaal waarin ze zelf de hoofdrol spelen, is ook altijd leuk.

    1. Graag gedaan, leuk dat je er wat aan hebt! En wat een geweldig idee is dat van die zelfgemaakte krant, echt hilarisch gewoon, dat ga ik dit jaar onthouden, gaan ze fantastisch vinden, bedankt om dat te delen, Eva! Echt super!

Altijd fijn om iets te horen!