Kinderen koken op oudjaar! (editie 2021)

Zoals de traditie ons voorschrijft koken de kinderen op oudjaar en dit jaar was het thema duidelijk meer én nog meer 😉 Op het menu stonden namelijk gehaktballen, kaaskroketten, pannenkoeken en pizza’s, kwestie van met al die ‘goede’ voornemens onmiddellijk te kunnen starten daags nadien.

De regenachtige dagen zorgen ervoor dat niemand (van de kinderen welteverstaan ;)) tegenwoordig meer uit zijn onesie of pyjama geraakt waardoor zelfs alle feestelijkheden zo doorgingen, lekker gezellig bij het haardvuur.

We trokken ook weer naampjes en met een budget van 5 euro ging iedereen op zoek naar een geschikt kadootje. Het is heerlijk om te zien wie zijn mond kan houden (en vooral wie absoluut niet ;)) waardoor we al lang voor de kadootjes worden uitgepakt weten wie voor wie moet kopen.

En voor degenen die denken dat het daarna alleen nog maar meer feest was, een fotootje (door de man getrokken – jaja, dan trekt ie wel een foto ;)) van mij in de zetel omstreeks een uur of half tien. Ik ben niet lang na al het knuffelen en eten genadeloos in de zetel in slaap gevallen en pas wakker geschoten om vijf voor middernacht om iedereen een gelukkige te wensen (ja, ook de kinderen die nog veel te actief rondliepen) om niet veel later opnieuw mijn bed op te zoeken 😉 Achja, zo werd het nieuwe jaar ineens met voldoende energie ingezet!

Dus aan allen een heel gelukkig nieuw jaar! En hierbij dan ook mijn wens voor 2022: dat het leven ook zonder filter dit jaar schoon en liefdevol mag zijn!

Vorige edities:

10 reacties

  1. Ik kijk altijd uit naar deze post! Dit jaar heb ik voor de eerste keer samen met de oudste (5 jaar) zelf minipizzatjes gemaakt als hapje. Was een geslaagd begin van de avond.
    De kerstboom is ook een heel tof idee, was mij niet bijgebleven.

    1. Haha, ik hoop dat ze ons volgend jaar eens echt verrassen 😉 En zo leuk dat jullie ook samen voor een geslaagd begin hebben gezorgd, dan smaken die minipizza’s toch eens zo lekker!

    1. Haha ja, vier is idd nog wat aan de jonge kant misschien om alleen te koken ;)) Ben wel benieuwd wat ie zou maken wel, zou dat toch verder gaan dan koekjes uit de kast nemen?

  2. Ik snap het wakker blijven tot 12h (en later) nog altijd niet eerlijk gezegd, ik stak om half één ook mijn bed in 😉 (en als er een comfortabele zetel in de buurt was geweest hadden ze vermoedelijk ook zo’n foto van mij kunnen trekken :D) Wij opteerden dit jaar voor een vrienden’weekend’ (drie koppels, 7 kinderen) en aangezien Jules nu dagelijks vraagt of we vandaag naar de Ardennen teruggaan denk ik dat het een succes was 😉

    1. Ohja, dat wakker blijven… ik probeer dat wel, maar dat is een maat voor niets denk ik 😉 (tenzij ik zeker genoeg uren moet slapen zo en op tijd naar bed moet, dan kan ik uren wakker blijven liggen 🤣) Wel heerlijk om zo een weekendje Ardennen ervan te maken!

Altijd fijn om iets te horen!