Week 16: rotte reflux, een plaatsje op school én mijn verjaardag!

Afgelopen paasvakantie (week 14 & 15) werd er niet uit het pakket gekookt want vakantie dat is eten waar je zin in hebt of waar de kinderen om vragen, dus het werd meermaals BBQ, meer dan één keer mac&cheese, er werd pizza gehaald, we deden van kaas & wijn én er waren vooral ook veel restjes… weinig om dus over naar huis of hier op de blog te schrijven. Na de vakantie begonnen we echter weer flink met het pakket én dus is het weer tijd om nog eens te schrijven, gelukkig, want ik begon het best te missen.

In de vakantie, de foto straalt voor mij de rust en de leegte uit die er toen wel was

In de vakantie, die ik in lange tijd echt eens heel letterlijk nam, kwam ik – eens mijn lichaam echt in rust was – tot de constatatie dat ik opnieuw last van reflux heb. Alle puzzelstukjes vielen ineens in mekaar én ik besefte dat ik weer in een vicieuze cirkel was beland: vanachter in je keel blijft er precies iets steken (reflux dus) waardoor je moeilijker kan ademen (of dat beeld je je dan toch in) waardoor je een paniekaanval krijgt waardoor die stress de reflux alleen nog erger maakt. De dokter gaf me de juiste medicatie én ik zette me weer op een dieet waarin ik zoveel mogelijk lekkers moet schrappen: koffie, alcohol, bruisende dranken, tomaten, chocolade, suiker… Het voordeel van zo een dieet is dat mijn broeken snel iets losser zitten, het nadeel is dat ik geen glas cava op mijn verjaardag kon drinken… maar ach weten wat er aan de hand is zorgt voor zoveel extra rust in mijn hoofd dat de laatste weken van het academiejaar goed zijn ingezet!

We zaten in de vakantie in de Ardennen en gingen een keer wandelen met lieve vrienden én ineens was ik niet meer de fotograaf van dienst en werd ik op de foto gezet!

Ik kan nog maar amper geloven dat ik 41 ben geworden, 41! Op mijn verjaardag ging ik ’s morgens lesgeven op de campus (de beste dag van de week) en deelde ik chocotoffen uit, ’s avonds was het lekker eten met onze kleine bubbel (dan toch nog bubbels 😉) én we maakten er thuis echt een feestje van, iedereen mooi opgekleed en kaarsjes op tafel. Ik kreeg daarnaast zoveel felicitaties in de vorm van fijne berichtjes, lieve kaartjes en geweldige kadootjes dat ik niet anders kan zeggen dat we mijn verjaardag echt wel goed gevierd hebben en dat ik er echt van genoten heb!

Toen we een paar maanden geleden in Sint Lukas waren, zag ik dit beeld op de grond… zo treffend eigenlijk wat betreft de schoolkeuze want je kan zoveel kanten op!

Afgelopen week kwamen we ook te weten dat de tweede zoon een plaatsje kon bemachtigen op zijn school naar keuze in het Antwerpse, hij gaat naar Sint Lukas kunst secundair, een kleine fijne school waar hij zijn talent voor wiskunde & kunst zal kunnen combineren. Ik vind het echt niet evident om die keuze te maken omdat het gewoon zoveel makkelijker zou zijn om hem mee te laten gaan met de broer én mijn hart heeft het ook echt moeilijk als ik bedenk dat hij volgend jaar alleen de trein op moet, maar de school gaat een buddy voorzien én wij hopen dat die schoolomgeving hem echt zal doen openbloeien, want dat is echt het enige dat van tel is.

Dit is hier echter nog altijd een post over eten, dus ik zal maar eens aan de orde van de dag beginnen en vertellen wat er in het pakket zat afgelopen week : venkel, courgette, pompoen, witte kool, prei, broccoli, veldsla & wortels.

… en wat ik er dan mee maakte:

  • Mijn zus die af en toe bij ons woont maakte ons deze week lekkere fajitas, altijd lekker!
Venkel, pompoen & kip
Gehaktballetjes met courgette & een slaatje van witte kool & courgette, heerlijk eten!
  • Spaghetti Bolognese die de man maakte en ik niet mee at wegens warme tomaten en niet goed voor mijn maag!
  • Broccolisoep, ideaal om te eten als je niets anders mag 😉
Zo zo lekker die omgekeerde pizza en je kan er volop mee experimenteren!
  • Omgekeerde bladerdeegpizza met venkel, oesterzwammen & courgette, sinds ik dat enkele weken geleden ontdekte ben ik daar ontzettend grote fan van, zo makkelijk en lekker vegetarisch!
  • Ovenschotel met worst, broccoli en erwtjes, wat een simpele ovenschotel was met een overschotje worst in stukjes, gestoomde en daarna gestoofde broccoli met erwtjes en hierboven een aardappelpuree, bestrooien met wat kaas en hop de oven in onder de grill.
Zachte melkbroodjes
  • Melkbroodjes, soms bedenk ik me oude recepten die ik helemaal vergeten was, zoals deze melkbroodjes, nochtans zijn ze lekker en makkelijk! Voor 12 broodjes heb je 450 gram bloem, 2.5 de melk, 50 gr boter, 2 kl zout, 1 el suiker en 1 zakje gist nodig.  Alles kneden én je deeg laten rusten, daarna opbollen tot 12 broodjes en afbakken, zo’n 20-25 min, in een oven van 200°C.

In de bento’s gingen feta, olijven, couscous, courgette, tomaatjes en wortelen. Alle bento’s waren ‘s avonds leeg!

Als je iets maakt uit de afgelopen week, ga dan zeker voor de gehaktballetjes met courgette, die waren echt superlekker!

4 reacties

    1. Oh maar zo lief! Dankjewel! Ik voel me soms ook wel jonger dan toen ik jonger was ofzo, zo 40 passeren doet toch ook wel wat aan het ‘je-m’en-foutisme’-gehalte 😉

Altijd fijn om iets te horen!