Tuur leest

Het was pas vanaf de boomhutboeken en al helemaal vanaf Harry Potter dat de oudste zoon des huizes in een soort leesmodus sukkelde waardoor hij als een trein alles leest wat hem interessant lijkt. Het afgelopen half jaar las hij de Harry Potter, Lord of the Rings, Divergent, Hungergames,  de pentagramserie van Antony Horowitz enz…

Ik lees best graag maar niet aan zijn tempo en niet met zijn moed (boeken van meer dan 1000 pagina’s vind ik vaak nogal beangstigend om aan te beginnen), de wederhelft leest ook graag maar ook niet aan zijn tempo, maar anderzijds wel met zijn moed, want die laatste is momenteel bezig aan het 14 (!)-delige Wheel of Time.

We blijven dus op zoek naar nieuwe titels, boeken waar onze 9-jarige (bijna 10) echt helemaal weg van is, met genoeg fantasie maar zonder de seks, dus heb je titels geef ze ons gerust door, in tussentijd laat ik hem hier niet al te schoolse boekverslagen maken om de reeks of het boek in kwestie nog net iets langer vast te houden en om misschien andere boekenwurmpjes te inspireren. 

2 reacties

  1. Als je zoontje van katten houdt, is hij ‘Warrior Cats’ misschien iets voor hem. Een van mijn leerlingen blijft mij maar enthousiaste verhalen vertellen over die boeken. Hij is wel al een tikje ouder (3e middelbaar) en ik probeer hem ervan te overtuigen om vooral te blijven lezen, maar misschien ook ‘ns iets nieuws uit te proberen.

    1. Tuur is minder fan van die reeks, maar de tweede zoon slaapt met de kat in bed ;), dus bedankt voor de reminder want die ga ik nog eens proberen te introduceren!

Altijd fijn om iets te horen!